VUKIĆ DONIO SREBRO SA MEDITERANSKOG PRVENSTVA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Da je Berane grad sporta i rasadnik talenata potvrdio je i nedavni uspjeh mladog rukometaša Vojislava Vukića, koji je sa kadetskom reprezentacijom Crne Gore osvojio srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu u Egiptu.

Crnogorski rukometaši su u uzbudljivom finalu poraženi od Francuske rezultatom 28:27, dok su u polufinalu savladali ekipu domaćina, u četvrtfinalu Italiju, a u grupi su upisali svih pet pobjeda.

Ostaje veliki žal za zlatom, obzirom da smo pobjedu ispustili u posljednjim trenucima meča. Nama, kao maloj državi, je bilo veliko zadovoljstvo da igramo protiv Francuske koja je svjetska rukometna velesila. Mi nijesmo izašli sa bijelom zastavom, već smo se borili do kraja, kao što i rezultat pokazuje”, kazao je Vukić i dodao da je zadovoljan minutažom koju je imao na prvenstvu.

Vojislav se iz Egipta vratio prepun utisaka sa ovog turnira, ali i većim rukometnim znanjem i iskustvom, koje će mu mnogo značiti u nastavku blistave karijere koja je pred njim.

“Ovo prvenstvo ima veliki značaj za mene, prije svega, što sam imao priliku da vidim kako se rukomet igra u svijetu. Ovo mi je prvo zvanično takmičenje u dresu  reprezentacije i nadam se da ću dobiti priliku da nastupim na Evropskom prvenstvu B divizije koje će, tokom ljeta, biti održano u Podgorici”, rekao je talentovani Beranac.

Vukić u ovoj sezoni brani boje Ivangrada, za koji je debitovao prošle sezone. Prvi dio tekuće sezone proveo je u kadetskoj ekipi ali je, kako je kazao, zbog rada i zalaganja prebačen u seniorski tim. 

“Gajim veliku ljubav prema rukometu i daću sve od sebe kako bih se ostvario kao profesionalni sportista”, zaključilo je 16–godišnje desno krilo beranskog prvoligaša.

Crnogorski kadeti osvojili su prvu medalju za muške nacionalne selekcije, nakon Mediteranskog prvenstva u Tunisu 2013. godine, na kojem je osvojeno zlato.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply