VUČINOVIĆ: PREDUZETI SVE MJERE DA SE SVI GRAĐANI OSJEĆAJU BEZBJEDNO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
“Štete čiji je iznos ispod 500 eura razmatraće lokalne uprave i biće isplaćivane iz njihovog budžeta”, kazala je Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore i predsjednica Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Marija Vučinović.

Vučinović je sa saradnicima boravila u radnoj posjeti Opštini Berane i sastala se sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem.

“Kroz ove posjete upoznajemo se sa radom lokalnih uprava stavljajući fokus na Komisiju za procjenu štete koju vodi Ministarstvo bez portfelja. Dogovorili smo se na koji način da radimo i kako da se raspoređuju sredstva. U Beranama će to biti kao i u ostalim opštinama a to je da iznose ispod 500 eura razmatra lokalna uprava i da se iz lokalnih budžeta isplaćuju takve štete”, istakla je ministarka Vučinović.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić naglasio je da su na ovom sastanku otvorili neke teme koje su značajne za Opštinu Berane, pomenuto ministarstvo i Vladu Crne Gore.

“Imali smo prilike da razgovaramo o svim onim temama koje se tiču naših građana. Prije svega to se odnosilo na događaje koji su izazvani elementarnim nepogodama. Govorili smo izlivanju rijeke Bistrice, koje je izazvalo značajne štete Opštini Berane i određenim domaćinstvima, kao i o problemima koji su izazvani zemljotresom, ne samo u opštini Berane, već i u širem području”, dodao je on.

Šćekić je konstatovao da su te teme bile najznačajnije kako bi, shodno svojim mogućnostima i zakonskim rješenjima, mogli da izađu u susret građanima koji su u tom momentu bili najugroženiji.

Ministarka Vučinović i predsjednik Šćekić osvrnuli su se i na slučaj porodice Tomkić .

“Zajednički zaključak je da moramo sa svih nivoa institucija učiniti  da se familija Tomkić i ostali građani, kako Berana tako i ostalih gradova u Crnoj Gori, osjećaju bezbjedno. Vlada je iz sredstava tekuće budžetske rezerve, u trenutku kada je to familiji Tomkić trebalo, hitno opredijelila iznos od 12.000 eura kako bi oni u nevolji koja ih je zadesila, imali početni kapital za obezbjeđenje dalje egzistencije”, zaključila je Vučinović.

Prvi čovjek naše opštine je kazao da se nada da će se slučaj porodice Tomkić riješiti i da će oni nastaviti nesmetano da funkcionišu u našem gradu.

“Kao što smo u prethodnom period osudili sva dešavanja, tako sada zahtijevamo od svih da daju sve od sebe kako bi porodica Tomkić ostala da živi, funkcioniše, radi i egzistira u Beranama, osim ako sama porodica nema neke druge životne namjere da mijenja sredinu zbog egzistencijalnih razloga koji nijesu vezani za ovaj slučaj”, istakao je on.

Šćekić je poručio da, ako je mogući odlazak vezan za problem njihove bezbjednosti i ugroženosti to nikako neće dozvoliti i nastaviće da u tom pravcu daju sve od sebe kako bi sa nadležnim institucijama i organima uradili da oni normalno i bezbjedno funkcionišu u Beranama.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply