VOJISLAV, SLAVEN I MIHAILO ZLATNI NA EVROPSKOM PRVENSTVU U RIGI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore, u čijem sastavu igraju naši sugrađani Vojislav Vukić, Slaven Lekić i Mihailo Šćekić, pobjednik je Evropskog prvenstva B divizije, koje je održano u glavnom gradu Letonije.

To je veliki uspjeh naših najboljih kadeta koji idu u elitnu diviziju evropskog rukometa.

Beranci osim na zapaženu ulogu naših mladih i talentovanih sugrađana u osvajanju zlatne medalje za Crnu Goru, mogu biti ponosni i na Vojislava Vukića, koji je proglašen za najbolje krilo prvenstva.

U finalu Evropskog prvenstva B divizije, izabranici trenera Brana Božovića savladali su Holandiju 30:28 (13:14), upisali petu pobjedu u isto toliko mečeva u Rigi i u velikom stilu ispunili cilj plasmanom u elitnu diviziju.

Na putu do naslova šampiona, dva puta su slavili protiv Holandije (pobjeda i na startu grupne faze), te upisali pobjede u duelima protiv Turske, Kosova i domaćina Letonije, pokazavši da imaju veliki potencijal i da im je mjesto na smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

U finalu protiv Holandije, Luka Vukićević je bio najefikasniji sa osam golova, Arsenije Dragašević je postigao sedam, a Luka Nikolić pet. Po tri puta mrežu rivala zatresli su Vojislav Vukić, Radojica Čepić i Darko Pejović, dok je Luka Barjaktarović postigao jedan pogodak.

Share.

About Author

Leave A Reply