VIŠE NOVCA IZ BUDŽETA ZA BERANSKI SPORT

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opština Berane je Budžetom za ovu godinu opredijelila 205 hiljada eura za transfere prema sportskim klubovima. Ta izdvajanja su, u odnosu na prethodnu godinu, uvećana za 55 hiljada eura, a u odnosu na 2018. za 75 hiljada eura.

Ukupan iznos novčanih sredstava koji je predviđen za sportske klubove sa područja naše opštine, od 165 hiljada eura, podijeljen je po Pravilniku Sekretarijata za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO. 

Tako će, shodno pravilniku, Fudbalski klub „Berane“ dobiti 43 odsto sredstava, odnosno 70.950 eura, dok drugom opštinskom klubu, RK „Berane 1949“, pripada 18 odsto od ukupnog iznosa ili 29.700 eura.

Budžetom su predviđena i finansijska sredstava za ostale sportske klubove, u iznosu od 47.850 eura, što u procentima iznosi 29 odsto, kao i deset odsto rezervnih sredstava ili 16.500 eura.

Pored 165 hiljada eura, Opština Berane i resorni sekretarijat za sport izdvojili su još 40 hiljada eura za zakup termina za treninge sportista u Sportskom centru.

Foto: Goran Folić

„Zakupili smo prostorije  u Hali sportova, glavni fudbalski teren i pomoćne terene sa vještačkom i prirodnom podlogom. Opština Berane, kao ozbiljna lokalna samouprava, povećala je Budžet prema sportskim klubovima i on iz godine u godinu ima tendenciju rasta. Nakon nekoliko održanih sastanaka sa predstavnicima sportskih organizacija, njihove reakcije su više nego pozitivne i ovim putem rješavamo jedan od problema sa kojim se susreću klubovi, a to je način plaćanja termina“, kazao je Sekerat za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO Goran Folić.

Prema njegovim riječima, sportski klubovi će, u toku radne sedmice, praktično besplatno trenirati i koristiti usluge Sportskog centra.

„Radnim danima, u periodu od 15 do 22 časa, svi termini u Hali sportova otkupljeni su od strane Opštine i Sekretarijata za sport i predati na korišćenje sportskim klubovima. To se odnosi na dvoranske sportove, dok borilački sportovi imaju adekvatne prostorije za obavljanje treninga. Takođe, termini na glavnom i pomoćnim fudbalskim terenima otkupljeni su i podijeljeni fudbalskim i atletskim klubovima“, pojasnio je sekretar za sport.

Folić je naglasio da je cilj Opštine, sekretarija na čijem je čelu i Sportskog centra da vrata Hale sportove, gradskog stadiona i pomoćnih terena budu širom otvorena za sportske organizacije.

„Želimo da ti sportski objekti postanu baza, odnosno mjesto sastajanja, priprema i odlazaka klubova na sportska borilišta širom Crne Gore i inostranstva. U narednom periodu, Opština Berane i resorni sekretarijat pokušaće da iznađu način za otkup termina od Sportskog centra za odigravanje utakmica vikendom, za svih 37 sportskih klubova. Svjesni smo da to neće biti mali iznos, ali ćemo nastojati da dođemo do rješenja, kako bi klubove oslobodili te obaveze i olakšali njihovo funkcionisanje“, zaključio je Folić.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply