VATROGASCI AKTIVNI I ZA VRIJEME KORONE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Služba zaštite i spašavanja opštine Berane je proteklih dana, kao i danas, angažovana na poslovima dezinfekcije ulica, prostorija ustanova, ulaza stambenih zgrada, a sve u cilju sprječavanja širenja korona virusa.  

Pojavom novog talasa zaraze #COVID 19 u našem gradu, pripadnici beranske Službe su, u skladu sa naredbama Opštinskog štaba za zaštitu i spašavanje, izvršili dezinfekciju izbjegličkog naselja na Rudešu, u kojem su smještene porodice raseljene iz Bosne i Hercegovine i sa Kosmeta, kao i tri nove zgrade u tom naselju i prodavnice u neposrednoj blizini.

Dezinfekcijom su obuhvaćene Klinika „Tesla“, prostorije Centra bezbjednosti, policijska zgrada u ulici 29. novembra, ulica koja vodi od benzinske pumpe do Opšte bolnice i Doma zdravlja, kao i platoi ispred pomenutih zdravstvenih ustanova.

Zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Berane Mikica Korać, dodao je da su dezinfikovani ulazi zgrada koje se nalaze blizu Centra za kulturu i platoi kod marketa Idea, Tehnomax-a i iza CKB banke.

Gostovanje u programu Radio Berane

Oprane su i dezinfikovane ulice u Novom naselju, a tokom vikenda je izvršena dezinfekcija ulaza u stambenoj zgradi u ulici Mojsija Zečevića. Oprana je i saobraćajnica koja spaja ul. 29. novembra i Gradski stadion.

“Juče je izvršena dezinfekcija svih ulaza stambenih zgrada u centru grada, zgrade u ulici 29. novembra, kao i kompletne zgrade Carinske ispostave na Rudešu. Danas ćemo nastaviti sa dezinfekcijom ostalih zgrada”, najavio je Korać.

Istakao je da je Opština Berane od Fabrike “Poliex” dobila 1500 litara sredstva za dezinfekciju “Poliasept”, koje će upotrijebiti u idućem periodu.

PORED DEZINFEKCIJE,VATROGASCI RADE I SVOJ REDOVAN POSAO

“Pored ovih vanrednih aktivnosti, imali smo i dvije ozbiljne intervencije. Ugasili smo dva poraža, jedan u subotu na ćevabdžinici Rmuš, a drugi u nedjelju u izbjegličkom naselju na Rudešu, kojim je bila zahvaćena baraka za stanovanje pododice Ugrenović. Zahvaljujući brzim i uspješnim intervencijama štete na objektima zahvaćenim požarom su minimalne”, naglasio je on.

Korać je napomenuo da beranski spasioci imaju pune ruke posla i da su uvijek spremni da pomognu u svim vanrednim situacijama, kako u našoj opštini, u susjednim, kao i na teritoriji cijele Crne Gore.

On je podsjetio da su tokom prirodnih katastrofa, poput poplava koje su zadesile Srbiju i zemljotresa koji je prošle godine razorio Albaniju, naši spasioci pokazali svoju humanost učesćem u akcijama spasavanja i zaštite.

Andrija Tučinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply