VASKRŠNJA ČESTITKA PREDSJEDNIKA SO-e BERANE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Skupštine opštine Berane Goran Kiković uputio je pravoslavnim vjernicima čestitku povodom velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa.

“Povodom Vaskrsa, najvećeg i najradosnijeg hrišćanskog praznika, u ime Skupštine opštine Berane i u svoje lično ime, Njegovom preosveštenstvu episkopu Budimljansko-nikšićkom G. Joanikiju, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti u Beranama najsrdačnije čestitam predstojeće vaskršnje praznike, uz želje da predstojeće praznične dane, provedemo u krugu svojih najmilijih, u duhovnom miru, zdravlju, blagostanju i sa vjerom u bolje sjutra i da nam Vaskrsenje Hristovo donese svaku radost i sreću od Gospoda .

Monaštvo, sveštenstvo i vjernici Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori a posebno ovdje na svetim vodama Lima, gdje su Nemanjići u srednjem vijeku podigli drevni manastir Đurđeve stupove, koje je od davne 1219. sjedište drevne Budimljanske a danas Budimljansko- nikšićke eparhije ponosni smo na vjersko nasleđe koje smo naslijedili od naših slavnih predaka i to nasleđe ćemo čuvati i u budućim vremenima u kojima ćemo kao i dosada da gradimo ambijent mira, povjerenja, suživota i sloge, uvažavajući jedni druge.

Berane, je uvijek bio prepoznatljiv kao grad tolerancije svih koji u njemu žive, jer smo uvijek i u teškim vremenima bili sredina za poštovanje, na taj način smo čuvali i njegovali bogatstvo različitosti i danas to činimo ostavljajući našim potomcima u nasledstvo poštovanje svoje vjere i svog identiteta a istovremeno poštujući druge.

Svima vama draga braćo i sestre u Vaskrslom Gospodu Isusu Hristu od srca želim mirom, radošću i nadom blagosloven Vaskrs!

Hristos voskrese! Voistinu voskrese!“, navodi se u čestitki predsjednika Skupštine opštine Berane Gorana Kikovića.

Share.

About Author

Leave A Reply