VANDALI DEMOLIRALI I OBJEKAT NA STOČNOJ PIJACI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Beranama su vandali i više nego aktivni, pa se na njihovoj meti posljednja našla stočna pijaca, koja se nalazi u naselju Talum, a čija se rekonstrukcija privodi kraju. U tom činu uništena je portirnica, tačnije polomljeni su prozori, ponešeno je troje vrata, oštećen je krovni pokrivač, spoljna fasada, kao i šahte u krugu pijace.

Iz Opštine Berane su saopštili da su zatečeni ovakvim ponašenjem pojedinaca i obesmišljavanjem svih napora za ljepši i uređeniji grad. Oni kažu da je teško naći prave riječi kojima se ovaj vandalizam može opisati.

„Obzirom da je naš grad postao meta vandala, očekujemo brzu i efikasnu reakiciju nadležnih organa, kako bi se počinioci našli i najrigoroznije kaznili“, poručili su iz lokalne samouprave.

Ovo je  drugi put da Opština reaguje u svega četiri dana. Prva reakcija je bila nakon što je u četvrtak veče, u kasnim satima, uništen mobilijar – rasvjeta u parku kod Lima. Oni su tom prilikom kazali da pomenuto nemilo djelo, koje se nažalost ne dešava prvi put, pokazuje lice onih koji nemaju osnovnu kulturu življenja i lice onih koji ne vole grad u kojem žive, uništavajući ga.

Vandalima su poručili da neće moći uvijek biti skriveni i zaštićeni i da minimiziraju sav trud, napor i ulaganja koja lokalna vlast čini da grad bude ljepši, na dobrobit svih građana.

Dodali su da je Agencija za izgradnju i razvoj Berana, odnosno Opština Berane podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica.

Podsjećamo, na meti nepoznatih počinilaca u ranijem periodu našle su se sadnice na zaobilaznici pored Lima, koje su počupane, kao i u tuje u parku u centru grada, kada su ih vandali polivali pregorelim uljem.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply