USPJEŠNO SE ZAVRŠAVA PROJEKAT “MI ZA PRIRODU – PRIRODA ZA NAS”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nevladina organizacija “Centar ekoloških inicijativa Berane” uspješno privodi kraju realizaciju projekta “Mi za prirodu – priroda za nas”, koji za cilj ima podizanje svijesti kod učenika i zajednice o klimatskim promjenama, reciklaži i pravilnom upravljanju otpadom, radi zaštite životne sredine.

Pomenuti projekat finansijski je podržan od stane Evropske unije, posredstvom NVO “Green Home” iz Podgorice, koja realizuje širi projekat “Zajedno za bolju klimu”.

Prema riječima direktora NVO ”Centar ekoloških inicijativa”, Borka Ojdanića, planirane aktivnosti su realizovane, pošto se projekat “Mi za prirodu – priroda za nas” završava 31. avgusta ove godine.

“U okviru projekta izrađena je i montirana učionica u prirodi, koja je postavljena u atrijumu Osnovne škole “Radomir Mitrović. Napravljen je web sajt na kojem su učenici osnovne škole svakodnevno objavljivali svoje aktivnosti vezane za klimatske promjene, pravilno odlaganje otpadom i sl. Izradili smo promo materijal u vidu majica, frizbija i kišobrana, koji je podijeljen učenicima pomenute škole. Učenici su uradili video klip u kojem su djeca pokazala na koji se način odgovorno odnose prema prirodi i kako mi možemo uticati na smanjenje klimatskih promjena i izduvnih gasova”, kazao je Ojdanić.

On je podsjetio da je kroz ovaj projekat takođe organizovan literarni konkurs za učenike na temu “Najbolja klima u Crnoj Gori” i dodao da su od strane komisije koja je formirana u osnovnoj školi proglašena tri najbolja rada, koja su nagrađena. Za prvo mjesto uručen je laptop, za drugo foto aparat, a za treće bluetooth zvučnici.

Njegovo mišljenje je da su ovakvi projekti održivi, jer su do sada realizovali nekoliko projekata sa sličnom tematikom.

Nevladina organizacija “Centar ekoloških inicijativa” osnovana je 2014. godine od strane zaljubljenika u prirodu, sa jednim osnovnim ciljem – zaštita životne sredine. Ona je od osnivanja do danas ostvarila značajna partnerstva sa domaćim i stranim partnerima, a ima i odličnu saradnju sa srodnim NVO.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply