USPJEŠNA SEZONA ZA KADETE OFK “BERANE”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kadeti OFK „Berane“ su treću godinu zaredom sezonu završili među tri najbolje ekipe u Crnoj Gori. Ove godine su ih četiri boda dijelila od osvajanja pehara namijenjenog pobjedniku Kadetske lige Crne Gore.

Titulu je osvojio OFK „Titograd“ sa 40 bodova, dok drugo mjesto dijele “Podgorica”, OFK „Berane“ i “Budućnost” sa po 36 bodova.

Izabranici Bobana Akovića su do pretposljednjeg 17. kola bili u igri za šampiona države, kada je u glavnom gradu Crne Gore odigrano odlučujućih 90 minuta. Nakon ove utakmice i pobjede 2:1 (1:1) OFK “Titograd” je upisao tri boda i izbacio Berane iz šampionske trke, u kojoj je pored njih ostala još Budućnost.

Beranci su u posljednjem kolu savladali Iskru 9:1, a novi šampion je potvrdio titulu pobjedom nad Budućnošću 3:1.

Foto: Boban Aković

Trener Boban Aković kazao je da ostaje žal za prvim mjestom, ali da sezonu ocjenjuju kao uspješnu.

„Sezonu je odlučila utakmica protiv OFK „Titograda” u Podgorici. Iznjedrili smo nekoliko kadetskih reprezentativaca Crne Gore, a i ja sam se pridružio stručnom štabu selektora Radovana Kavaje. Obaveze u nacionalnoj selekciji i mali fond igrača, gdje je 11-12 fudbalera odigralo 40 utakmica za godinu dana je donekle otežalo našu borbu za titulu šampiona, jer su igrači bili umorni u neizvjesnoj završnici“, dodao je on.

Aković ističe da su zasluženo u vrhu crnogorskog fudbala za uzrast kadeta i da su u ovoj sezoni upisali nekoliko značajnih pobjeda. Ističe istorijski trujumf nad ekipom Budućnosti 6:1, jer ni u vrijeme Jugoslavije najveći klubovi nijesu uspjeli da im nanesu takav poraz.

„Pohvaljeni smo od strane FSCG za organizaciju mečeva, fair-play i jedini smo privatni klub koji se takmiči u Kadetskoj Ligi“, naglasio je nekadašnji kapiten FK „Berane“ a sadašnji trener, Boban Aković.

Visoka mjesta na listi strijelaca Kadetske lige zauzima nekoliko prvotimaca OFK „Berane“. Marko Jukić je treći strijelac lige sa 13 golova. Na mjestu ispod je Luka Bubanja sa 11 pogodaka. Medo Juković je sedmi strijelac sa deset pogodaka, dok je Rijad Bralić na 12 poziciji sa sedam pogodaka.

Puleni Bobana Akovića su na zasluženoj pauzi do 1. jula, kada će početi pripreme za novu sezonu.

Andrija Turčinović

Share.

About Author

Leave A Reply