ULAŽEMO NAPORE DA BERANCIMA OBEZBIJEDIMO BOLJU BUDUĆNOST

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premijer Dritan Abazović uputio je čestitku povodom 21. jula – Dana opštine Berane, građanima i rukovodstvu te lokalne samouprave.

Abazović u čestitki navodi da je slobodarstvo utkano u tradiciju i kulturu polimskog kraja, vjekovima, kako kaže, nadahnjujući sve njegove žiteljke i žitelje.

“Humani, intelektualni i radni potencijal beranske opštine dokazan je i daleko van granica naše  države. Vrijeme je da naše potencijale kapitalizujemo u prirodom prebogatoj i prelijepoj Crnoj Gori. Ulaganje u infrastrukturu i održive projekte, poljoprivredu, energetiku, sportski, medicinski i ruralni turizam, put su do realno brzo ostvarivog ekonomskog progresa cijele sjeverne regije”, rekao je Abazović.

Vlada Crne Gore, kako ističe, ulaže velike napore da građanima Berana obezbijedi sigurniju i prosperitetniju budućnost.

“U tom smilu, obavili smo niz razgovora stranim investitorima u vezi sa izgradnjom Air parka Berane, za koji smo sigurni da bi promijenio ekonomsku sliku, ne samo Berana, nego i Sjevera Crne Gore. U tom smislu, napominjem da Vlada Crne Gore želi unaprijediti putnu infrastrukturu i otvoriti prirodom bogat sjever države za mnogobrojne zainteresovane turiste”, kaže se u čestitki Abazovića.

U tom smislu, smatra premijer, ne postoje teška vremena ako su građani složni, odgovorni, solidarni i ako iskreno žele dobro svom gradu i državi.

“Berane je bilo i ostalo mjesto za primjer međuljudske tolerancije i skladnog suživota različitosti, inspirator progresivnih ideja i pokreta, koji Crnu Goru vode ķa sigurnoj luci Evropske unije. Još jednom vam čestitam najznačajniji datum u opštinskom kalendaru, sa željom da narednih godina produkujemo nove poslovne uslove i razloge zbog kojih će se u vaš grad sve više dolaziti i u njemu ostajati”, poručio je premijer.

Share.

About Author

Leave A Reply