UDIJELITE POMOĆ,NAŠE PORODICE SU GLADNE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Radnici preduzeća za prevoz putnika „Simon vojaž”, koji su već četrdeset dana u štrajku, pozvali su humanitarne organizacije da im pruže ruku pomoći i dodijele humanitarnu pomoć jer su, kako su naglasili, njihove porodice gladne.

Kazali su da su prepušteni konstantnom propadanju i pored brojnih zahtjeva upućenim nadležnim institucijama u kojima traže da im se isplate zarade i riješi dalja egzistencija.

“Mi nedjeljama štrajkujemo, naočigled crnogorske javnosti, tražeći da nam se isplati zarađeno. No, i pored toga što smo stavili do znanja da su naše porodice gladne, nama se za svo to vrijeme niko nije obratio, što je prava sramota i neviđena bruka. Zato smo prinuđeni da se obratimo Crvenom krstu i drugim humanitarnim organizacijama da nam udijele neku vrstu pomoć, jer mi dalje ovako ne možemo. Poručujemo da institucije sistema nemaju pravo da zatvaraju oči pred našim problemom. Takođe, upozoravamo da ćemo, izgleda, morati da se poslužimo nepopularnim metodama da bi zaštitili gole živote”, naglasili su radnici, ističući da se poslije svega osjećaju poniženo i kao građani drugog reda.

Oni su ponovili da im se u prosjeku duguje preko 20 plata, te da im doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje nijesu uplaćivani skoro dvije godine. Napomenuli su da su tu i neisplaćene dnevnice i regresi.

Izvor: Dan

Share.

About Author

Leave A Reply