UCG: STUDENTI SA INVALIDITETOM OSLOBOĐENI PLAĆANJA ŠKOLARINE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je donio odluku kojom se studenti sa invaliditetom oslobađaju obaveze plaćanja naknade za studiranje za studijsku 2020/21. godinu, a na zahtjeve Udruženja mladih sa hendikepom, Udruženja Multipleskleroze Crne Gore, Pomorskog fakulteta Kotor, kao i na pojedinačne zahtjeve studenata.

Takođe, Upravni odbor UCG je ovlastio Komisiju za dodjelu novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja i za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore dodjelom novčanih sredstava (kredita), da raspiše oglas.

„Oglas za dodjelu novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore, sa obrascem zahtjeva za rješavanje stambenih potreba biće objavljen u Biltenu Univerziteta Crne Gore“, saopštio je predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica.

On je, kako je saopšteno iz UCG, dodao da je, na predlog ove Komisije, Upravni odbor UCG donio odluku da su novčana sredstva koja se dodjeljuju za poboljšanje uslova stanovanja beskamatna.

Na sjednici je, dodaje se u saopštenju, danas donijeta i odluka o formiranju drugostepene komisije za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na UCG, u skladu sa Pravilnikom o dodjeli novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore i Pravilnikom o rješavanju stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore.

Između ostalog, tema jučerašnje sjednice je bila i finansijsko poslovanje na Univerzitetu Crne Gore.

Share.

About Author

Leave A Reply