UČENICI MUZIČKE ŠKOLE UČESTVUJU NA SOLFEST-u

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Učenici beranske Muzičke škole nastupiće na Drugom međunarodnom festivalu solfeđa – Solfest 2019, koji se sjutra i preksjutra održava na Cetinju, i na taj način predstaviti svoje znanje iz ovog bazičnog predmeta u muzičkom obrazovanju.

„Solfest ima za cilj da afirmiše ovaj predmet koji je zastupljen na svim nivoima muzičkog školovanja, da na taj način razvije ljubav kod učenika i da podsticaj onima koji pokazuju dobre rezultate iz predmeta solfeđo. Ove godine našu školu će predstavljati učenici petog razreda Jovana Bojović, Ognjen Babović i Elena Babović” kazala je profesorica Ivana Pantović i dodala da pored rada u okviru redovne nastave učenici su se intenzivno pripremali za nastup na ovom takmičenju.

Takmičenje je podijeljeno u dvije kategorije, određene prema starosnoj grupi, tako da se učenici petog i šestog razreda nadmeću u mlađoj, a učenici sedmog, osmog i devetog razreda u starijoj kategoriji.

“Ove godine takmičiće se 19 učenika iz različitih gradova širom Crne Gore. Nastupe će pratiti i vrednovati međunarodni žiri, koji čine dr Katarina Zadnik iz Ljubljane, dr Jelena Cvetković Crvenica iz Niša i dr Vedrana Marković iz Muzičke akademije sa Cetinja. Naši učenici ove godine će nastupiti u mlađoj kategoriji” dodala je Pantović.

Prošlogodišnje izdanje festivala obilježilo je učešće učenica iz Berana Anje Boričić i Natalije Korać, koje su osvojile maksimalan broj poena i prvo mjesto na Solfestu.

“Naše učenice su prošle godine postigle odlične rezultate tako da su osvojile prva mjesta u svojim kategorijama. Moram napomenuti da se na ovom festivalu nagrađuju samo prvoplasirani, sa maksimalnim brojem osvojenih poena. Ostali dobijaju zahvalnicu za učešće, ali ih ne nagrađuju” objasnila je ona.

Na Cetinju će boraviti dva dana kako bi učestvovali u svim aktivnostima koje se organizuju u okviru Solfesta.

„ Planirane su dvije radionice za učesnike, kao i predavanje za nastavnike i studente, koncert profesora Muzičke akademije i koncerti studenata i učesnika festivala, kao i okrugli sto, sa aktuelnim temama vezanim za muzičko obrazovanje. Sredstvima koje je obezbijedila naša škola i uz pomoć Opštine Berane na Cetinju ćemo boraviti dva dana, koliko i traje festival” rekla je Pantović.

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply