U BEOGRADU I TRSTENIKU “ULOVILI” PREGRŠT APLAUZA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Priliku da svoje glumačko umijeće pokažu na jednoj od najboljih pozorišnih scena na prostoru bivše Jugoslavije, u pozorištu u Tresteniku, imali su glumci amaterskog pozorišta Centra za kulturu Berane koji su izveli nagrađivanu predstavu “Idemo u lov”.

“Na nestvarno velikoj i nesvakidašnjoj bini, za koju smo saznali da po kvalitetu i mogućnostima je na trećem mjestu u  u bivšoj Jugoslaviji i na kojoj je davnih 70ih igrana brodvejska “Kosa”, izveli smo predstavu “Idemo u lov” Žorža Fejdoa. Kritike koje smo dobili od stručnjaka iz svijeta umjetnosti i od same publike dali su nam postrek za dalji rad, ali i potvrdu da se naš trud isplatio” kazala je članica trupe Marija Iritano.

Predstava čiju režiju potpisuje Goran Bjelanović, a do sada je izvedena oko 15 puta i dalje uspijeva da zainteresuje publiku koja ih uvijek nagradi gromoglasnim aplauzom.

Foto: Privatna arhiva

“Aplauz i dupke puna sala su naša najveća nagrada, sa pravom mogu reći da smo opravdali datu šansu i povjerenje. Naša predstava u Beogradu ne samo da je popunila salu, već je bilo i onih koji su stajali. Ta činjenica nam je dodatno ulila smopouzdanje i ohrabrila nas da ponovo zablistamo na sceni poput profesionalaca i makar na tren se i sami tako osjetimo” kazala je Iritano.

Ona je dodala da im je značajna podrška koju od samog početka, tj. od obnavljanja amatreskog pozorišta Centra za kulturu dobijaju od strane predsjednika Opštine Dragoslava Šćekića.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply