TROJE SPORTISTA IZ BERANA NA IGRAMA MALIH ZEMALJA, IVONA PETRIĆ BRONZANA U DUBLU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na Malti su u toku Igre malih zemalja Evrope, na kojima boje reprezentacije Crne Gore u streljaštvu brane Miloš Božović i Ksenija Jukić a u stonom tenisu Ivona Petrić.

Miloš Božović je član SK “Berane”, Ksenija Jukić SK “Donje Luge”, dok Ivona Petrić dolazi iz STK “Budim”.

Riječ je o mladim i uspješnim sportistima iz našeg grada koji godinama unazad postižu zapažene rezultate na domaćim i internacionalnim takmičenjima.

Miloša danas očekuje nastup u kvalifikacijama za disciplinu vazdušna puška – olimpijski program, nakon čega će, u 16 časova, biti održano finale.

Foto: Miloš Božović

Trostruki najbolji sportista Berana se nada plasmanu u finale i odbrani zlatne medalje koju je osvojio 2019. godine na Igrama malih zemalja u Budvi.

“Ove godine sam nastupio na brojnim međunarodnim takmičenjima, od kojih se ističu Evropsko prvenstvo u Estoniji i Svjetsko prvenstvo u Egiptu. Nakon nastupa na ovom takmičenju, nastavljam sa pripremama za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Bakuu”, rekao je Božović.

U izjavi za naš portal, kazao je da je atmosfera na Malti izvanredna, organizacija na najvišem nivou i da su domaćini prijatni i voljni da pomognu svim gostima.

Veoma talentovana Ksenija Jukić, kao prvoplasirana je izborila finale Igara malih zemalja u disciplini vazdušna puška – olimpijski program.

Ona očekuje dobar i uspješan nastup, te se nada osvajanju medalje na debitantskom nastupu na Igrama malih zemalja.

Foto: Ksenija Jukić

Ksenija je jedna od najvećih nada crnogorskog streljaštva i kao veoma mlada je privukla pažnju sportske javnosti osvajanjem brojnih medalja i postavljanjem državnih rekorda.

Ona se, kao i Miloš Božović, takmičila na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, koje predstavlja najveće i najznačajnije takmičenje na kojem je nastupila u dosadašnjem dijelu karijere.

Stonoteniserka Ivona Petrović je u grupnoj fazi singla, savladala Foteini Meletie sa Kipra, rezultatom 3:0.

Foto: Ivona Petrić

U dublu sa Simonom Perović osvojila je bronzanu medalju. Njih dvije su stigle do polufinala u kojem su poražene od takmičarki sa Malte – Iacob i Strbikove, rezultatom 3:1.

One su prethodno, u grupnoj fazi savladale stonoteniserke sa Kipra, a poražene su od djevojaka iz Monaka.

Selektorka stonoteniske reprezentacije Crne Gore je Beranka Dijana – Dida Zonjić.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply