Tri od četiri odbornika “Berane sad” stala uz Premovića

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tri od četiri odbornika pokreta “Berane sad” u lokalnom parlamentu u Beranama stala su uz predsjednika tog pokreta i aktuelnog potpredsjednika opštine, Mladena Premovića, saznaje Portal RTCG. Premović je sinoć za naš portal izjavio da svim srcem pristupa novoosnovanom Demohrišćanskom pokretu na čelu sa bivšim premijerom Zdravkom Krivokapićem.

On nije mogao da potvrdi ovu informaciju o političkom raspoloženju u odborničkom klubu, ali je kazao da će nastaviti da djeluju jedinstveno u parlamentu.

“Ja nisam razgovarao sa kolegama koji su odbornici. Mi smo slobodni ljudi, i imamo dogovor da lokalno kao pokret nastavimo da djelujemo jadinstveno”, kazao je Premović.

Prema njegovim riječima takav dogovor će važiti do parlamentarnih izbora, ili novih lokalnih izbora.

“Na državnim izborima, ili nekim novim lokalnim, nastupićemo u dva tabora”, rekao je Premović.

Na lokalnim izborima u Beranama održanim u martu ove godine tek formirani pokret “Berane sad” osvojio je oko dvije hiljade glasova i četiri odbornička mjesta u Skupštini opštine.

Njih su tada otvoreno podržali i bivši premijer Zdravko Krivokapić i ministri Spajić i Milatović.

Političkim razlazom između Krivokapića s jedne, i Spajića i Milatovića s druge strane, došlo je i do prestrojavanja u pokretu “Berane sad” u Beranama, koji je dio lokalne vlasti u ovom gradu sa DF, Demokratama, Ujedinjenom CG i Pravom CG.Te stranke su se tada dogovorile da prave lokalnu vlast bez SNP koji je osvojio sedam odborničkih mjesta.

U opoziciji je ostao još DPS sa devet odbornika.

Lokalni parlament u Beranama ima ukupno 35 odbornika.

Izvor: rtcg.me

Share.

About Author

Leave A Reply