TREĆE IZDANJE FESTIVALA “DANI UMJETNOSTI” U BERANAMA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Festival “Dani umjetnosti”, koji okuplja mlade iz različitih umjetničkih djelatnosti, s ciljem unapređenja kulturno-umjetničkog života u našem gradu i pružanja prilike neafirmisanim umjetnicima da se predstave kroz svoju umjetnost, organizuje se ove godine po treći put u Beranama.

Na festivalu je do sada učestvovalo preko stotinu mladih ljudi, što govori o bogatoj riznici talenata koju posjeduje naš grad.

Na festivalu se predstavljaju i drugi umjetnici iz Crne Gore i Srbije – muzički izvođači, pisci, pjesnici, slikari, koji kroz svoj umjetnički rad, znanje i iskustvo daju ogroman doprinos.

Organizatori festivala su Opština Berane, Centar za kulturu i Polimski muzej u saradnji sa inicijatorkom festivala Nađom Dabetić.

Festival će biti otvoren u ponedjeljak, 13. maja, u galeriji “Nikola i Uglješa Popović“, promocijom novog romana Minje Marđonović – “Jefimija, žena koja neće”, u 19 časova.

Druge večeri će publika imati priliku da čuje spoj klasične i tradicionalne muzike, pod nazivom “Umjetnost pokreta i zvuka”, na sceni Centra za kulturu, takođe u 19 časova.

Tokom treće festivalske noći, duo (kontrabas i klavir) će izvesti virtuozna djela od baroka do 20. vijeka, to su Danilo Đokić na klaviru i Beranka Nađa Dabetić na kontrabasu, u sali Centra za kulturu, u 19 časova.

U četvrtak, 16. maja, na zatvaranju festivala će biti održana izložba radova mališana iz vrtića “Radmila Nedić” koja nosi naziv “Ko smo mi i kako se osjećamo pored vas”, podstaknuta činjenicom da odrasli ne čuju dovoljno, ponekad uopšte, šta djeca osjećaju, misle i govore i ne posvećuju dovoljno pažnje, pa ni brige u postupcima prema djeci, u galeriji “Nikola i Uglješa Popović”, u 19 časova.

Share.

About Author

Leave A Reply