TRADICIONALNO OPŠTINA PRIREDILA IFTAR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Povodom ramazanskog posta, Opština Berane i Medžlis islamske zajednice u našem gradu organizovali su i ove godine  zajednički iftar.

Imam Islamske zajednice u Beranama hadži Rahim efendija Muratović, je  izrazio zadovoljstvo što je rukovodstvo Opštine Berane prepoznalo značaj i vrijednost zajedničkih druženja u iftaru i  podsjetio da je iftar, čiji je pokrovitelj Opština, postao tradicija u našem gradu. U tom smislu on je zahvalio predsjedniku Opštine Dragoslavu Šćekiću koji je bio domaćin ovog iftara. 

“Mijenjala su se razna vremena, ali je suživot građana Berana uvijek bio primjer drugim sredinama. Ramazanski iftar je simbol sloge, ljubavi, bratstva i prilika da bi se što više družili”, naglasio je efendija Muratović.

Izaslanik reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rejhan efendija Hot, je takođe zahvalio predsjedniku Šćekiću na ovom lijepom gestu i potom poučno govorio o značaju ramazanskog posta, njegovim vrijednostima i porukama.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, je pozdravljajući predstavnike Islamske zajednice i svoje sugrađane, između ostalog, naglasio da je zajednički iftar posebna prilika da podsjetimo na sve one vrijednosti koje naš grad krase i čine posebnim.

“Još jednom ću podsjetiti da beranska islamska zajednica ostavlja svoj istaknuti trag u svim oblastima, kako kulturnog tako i sportskog, privrednog i društvenog života, ne samo u ovom gradu, Crnoj Gori, nego i na internacionalnom nivou, što toj zajedici daje poseban pečat kvaliteta i uspješnosti djelovanja”, istakao je predsjednik Šćekić i ujedno čestitao predstojeći praznik Ramazanski Bajram.

Pored predsjednika Opštine Dragoslava Šćekića, iftaru je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Novica Obradović i njihovi najbliži saradnici, predsjednik OO SNP Tihomir Bogavac, kao i imam Medžlisa iz Petnjice Husein efendija Ramčilović i predsjednik Medžlisa u Beranama Rifat Ličina. Takođe, ramazanski iftar Islamskoj zajednici i vjernicima, čestitao je, u ime Eparhije budimljansko – nikšićke protojerej Dragan Ristić.

Raško Ličina

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply