TIKA I OPŠTINA REKONSTRUIŠU PARK (FOTO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uređenje parka kod Lima u Mjesnoj zajednici Stari grad, koje finansira Turska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA), je u toku, a radovi će, kako se očekuje, biti završeni u narednih mjesec dana.

Povodom početka radova na uređenju jednog od četiri gradska parka, u posjeti Beranama boravio je koordinator Turske razvojne agencije za Crnu Goru Muhamed Unalij, koji se tom prilikom sastao sa predsjednikom opštine Berane Dragoslavom Šćekićem i njegovim saradnicima.

Tokom razgovora, Šćekić je iskazao uvjerenje da će se nastaviti dobra saradnja i izrazio iskrenu zahvalnost TIKI na podršci koju pruža projektima u našem gradu.

Foto: Opština Berane

„Razgovarali smo o projektima koji se sada finansiraju, zatim o onima koji su realizovani kao i o budućim ulaganjima“, kazao je Šćekić nakon obilaska parka, koji je organizovan po završetku sastanka u zgradi Opštine.

Projekt menadžerka Maja Pešić podsjetila je da je Opština Berane aplicirala kod Turske razvojne agencije – TIKA za sredstva namijenjena za rekonstrukciju parka i ista su odobrena u iznosu od oko 50 hiljada eura, dok će dodatna obezbijediti lokalna samouprava.

Foto: Opština Berane

„Projekat uređenja gradskog parka podrazumijeva postavljanje mobilijara -klupa i kanti, uspostavljanje modernog sistema za navodnjavanje, kao i obnavljanje rasvjete. Do sada je napravljeno dječje igralište koje će biti u upotrebi kada se završi kompletna rekonstrukcija parka što se očekuje u narednih mjesec dana. Takođe je završena izgradnja atmosferske kanalizacije i trotoar oko samog parka“, rekla je Pešić.

Kako je najavljeno, narednih dana će početi aktivnosti na uređenju zemljišta u parku pored Lima, nakon čega će biti postavljen mobilijar.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply