STRELJAŠTVO: BERANCI SE PRIPREMAJU ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na Evropskom prvenstvu u streljaštvu, koje će od 16. do 25. marta biti održano u Osijeku, kao članovi reprezentacije Crne Gore učestvovaće tri takmičara Streljačkog kluba “Donje Luge” iz Berana.

U disciplini puška takmičiće se Nemanja Obradović i Miljan Dević, dok će u disciplini pištolj nastupiti Novak Dević.

Gostujući u jutarnjem programu Radija Berane, Marija Rovčanin pomoćni trener u SK “Donje Luge”, kazala je da  pripreme za ovo takmičenje, koje će okupiti najbolje strijelce Evrope, protiču odlično i da svakodnevno treniraju na elektronskoj meti.

Ona je podsjetila da su strijelci Donjih Luga na prvenstvu Crne Gore, koje je krajem prošlog mjeseca održano u Podgorici, postigli odlične rezultate.

“Osvojili smo dvanaest medalja, od toga tri zlatne, četiri srebrne i pet bronzanih. Takođe, Nemanja Obradović je postavio novi juniorski rekord Crne Gore od 619,2 kruga i oborio lični rekord koji je postavio u Smederevu”, istakla je Marija.

Nakon Osijeka, krajem maja, beranske strijelce očekuje učešće na Igrama malih zemalja čiji će domaćin biti Budva.  

“Između ova dva takmičenja očekuje nas turnir u Sarajevu koji će biti održan 4. aprila. To je međunarodno takmičenje na kojem smo prošle godine imali zapažene rezultate. Miljan Dević jedini je ušao u finale i nadam se da ćemo ove godine ostvariti još bolje rezultate”, kazala je Remka Ramusović, trećeplasirana kadetkinja na Prvenstvu Crne Gore.

Lea Agović, koja je na ovom takmičenju u istoj konkurenciji i disciplini osvojila drugo mjesto, naglasila je da se oduvijek interesovala za oružje i zavoljela ovaj sport, za koji kaže da je predivan, zbog toga što su svi u timu složni i dobro uigrani, iako je to individualni sport.

“Ljudi koji dobro ne poznaju streljaštvo, misle da je on “rezervisan” za muškarce, ali slobodno mogu reći da je to sport kojim, sa podjednakim uspjehom, mogu da se bave i dječaci i djevojčice”, dodala je Lea.

Pored strijelaca Donjih Luga, naš grad i državu na Evropskom prvenstvu u Osijeku predstavljaće Beba Dabetić i Miloš Božović iz SK “Berane” u disciplini puška.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply