STOJANOVIĆ: ŠKOLE U BERANAMA RADE NESMETANO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Potpredsjednik Opštine Berane Darko Stojanović kazao je da je epidemiološka situacija u našem gradu složena i da se bilježi rast zaraženih. Istakao je da je vrtić “Radmila Nedić” zatvoren na 14 dana, ali da ostale obrazovne ustanove rade nesmetano.

“Trenutno u opštini Berane imamo dosta složenu i zabrinjavajuću situaciju u odnosu na prethodni period. Kako u ostalom gradovima, tako i u Beranama sada bilježimo rast broja zaraženih. U prosjeku imamo dvadesetak inficiranih na dnevnom nivou”, kazao je Stojanović.

Dodao je da su u svakodnevnoj komunikaciji sa zdravstvenim vlastima.

Zbog virusa korona vrtić “Radmila Nedić” zatvoren je na 14 dana.

“Zaraženi su jedna vaspitačica i jedan polaznik vrtića, zato je donesena odluka da se on zatvori. Ostale osnovne i srednje škole nesmetano rade, tako da u tom dijelu nemamo više poteškoća”, kazao je on.

Stojanović je rekao da većinski dio građana poštuje mjere, međutim ima i neodgovornih pojedinaca koji to ne rade.

“Ko se do sada nije uvjerio koliko je ovaj virus odnio života, u našem gradu posebno, taj ne gleda stvari na pravi način”, istakao je on.

Kaže da je na početku bilo mnogo veće interesovanje za vakcinaciju.

“Ima i dalje interesovanja, ali nije kako je bilo. Zato apelujem na građane da se vakcinišu, jer je vakcinacija jedini način da se izvučemo iz ove situacije”, kazao je on, prenosi portal RTCG.

Share.

About Author

Leave A Reply