Stojanović: Situacija zabrinjavajuća, manje zaraženih nego na početku

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

S obzirom na to da u Beranama u prvom talasu epidemije novog virusa korona nije bilo zaraženih, situacija je sada složenija i zabrinjavajuća, jer u tom gradu zabilježeno je 106 inficiranih Kovidom-19. Ovo je saopštio savjetnik u Službi predsjednika Opštine Berane Darko Stojanović.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) saopštio da se do sada od koronavirusa oporavilo 39 pacijenata.

“Situacija je da takva da u Beranama ima 106 zaraženih, a oporavilo se njih 39. S obzirom da u prvom talasu nijesmo imali zaraženih, situacija je sada složenija i zabrinjavajuća u odnosu na prvi put, ali imamo neki trend pada u posljednje vrijeme da nema puno zaraženih kao na početku”, rekao je Stojanović.

Vjeruje da će zahvaljujući mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) doći do još većeg pada u broju zaraženih, i da će doći na nivo kad će svi i u gradu i u zemlji izaći iz ove situacije.

Podsjeća na nedavno popuštanje mjera NKT-a koje se odnose na sjeverni region.

“Mjere su ublažene, ugostiteljski objekti rade uz mjere NKT-a. Vjerujem da će odgovornost građana biti na najvišem nivou i da ćemo imati trend pada u broju novozaraženih”, rekao je Stojanović.

Apelovao je na građane Berana da se pridržavaju mjera koje je propisao NKT: “Mislim da su građani Berana pokazali odgovornost u prethodnom periodu, ali naravno uvijek imamo pojedinačnih slučajeva koji ne ugrožavaju kompletnu sliku”.

Share.

About Author

Leave A Reply