ŠTA SVE TREBA URADITI PRIJE NEGO POSTANETE PLAVUŠA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kosa je simbol naše ljepote i ženstvenosti, pa nam je zaista važno da izgleda zdravo, bujno i njegovano, ali je ujedno i najpodložnija promjeni koje često mogu naštetiti njenom kvalitetu. Na vrhu tih promena naravno nalazi se farbanje kose, međutim, ako joj priuštite adekvatan tretman, ona će ostati zdrava i sjajna i nakon farbanja.

Plava boja kose, oduvek je zahtijevala nešto više truda, kada je njega u pitanju, u odnosu na kosu tamnijih tonova. Iako nam je svima jasno da plava kosa zahtijeva dosta vremena i truda uloženog u adekvatnu njegu, kao i česte posete frizeru, popularnost plave kose i zlatnih pramenova ne jenjava, godinama unazad.

Kada se jednom odlučite da pređete u plavu, morate biti svjesni koliko je važno da što češće posjećujete frizera, kako biste svoju boju zadržali svježom, prirodnom, a kosu zdravom i bez ispucalih krajeva, jer suvi i ispucali krajevi na plavoj kosi izgledaju zaista neugledno i gotovo “spaljeno”. Uz to, njega plave kose zahtijeva različite kozmetičke preparate, koji će vašoj kosi sačuvati elastičnost i sjaj, jer je beživotan izgled kose poslednje što želite.

Kako bi se postigla idealna nijansa plave boje, koriste se proizvodi koji agresivno utiču na vašu kosu, smanjuju kvalitet dlake i kosi oduzimaju zdrav i sjajan izgled, zbog čega je plavoj kosi, odmah nakon farbanja potrebna ekstra njega. Ako prirodno imate svetliju kosu, biće vam nešto lakše da pređete u plavu i postignete željenu nijansu, ali je intenzivna njega podjednako važna. Kada jednom pređete u plavu boju, pri kupovini proizvoda za njegu, kao i šampona i regeneratora, birajte linije proizvoda namijenjene isključivo plavoj kosi. Linije namijenjene njezi plave kose u sebi sadrže supstance, koje neutrališu žuti pigment kose i boji čuvaju svježinu i platinast sjaj, zato je važno da počnete da ih koristitie neposredno nakon farbanja.

Platinasto plava boja ne pristaje svakom tenu i zaista je važno da slušate savjet frizera, ako vam preporuči da se ipak odlučite za nešto tamnije pramenove, kako ne biste izlagale kosu štetnom uticaju, bez potrebe. Iako zahtijeva nevjerovatno strpljenje i brigu, plava kosa daje vam posebnu neodoljivost, a kada je besprekorno njegovana, izgleda savršeno!

Share.

About Author

Leave A Reply