SRCEM OSLIKANA LJUBAV

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deset najboljih radova polaznika JPU „Radmila Nedić“ i Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, koji su pristigli na likovni konkurs „Oslikajmo ljubav“, nagrađeni su, na završnoj večeri koja je održana u beranskom Centru za kulturu.

Najbolji rad djelo je petogodišnje Ivone Tomašević, iz JPU “Radmila Nedić”, (starija grupa, komb. tehnika). Drugo mjesto zauzela je Tatjana Spalević, korisnica Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, a treća je bila šestogodišnja Ena Kožar (vasp. jed. OŠ “Radomir Mitrović”, flomasteri). Nagrađeni su i radovi Minje Miloševića (6 god., vasp. jed. Donja Ržanica, flomasteri i drvene bojice), Teodore Vasilijević (5 god., JPU “Radmila Nedić”, flomasteri i voštane), Maksima Paunovića (5 god., JPU “Radmila Nedić”, vodene i tempere), Mije Boričić (6 god. vasp. jed. Polica, drvene bojice), Mie Đekić (6 god., vasp. jed. Donja Ržanica, flomasteri i drvene bojice), Petra Tomovića (4 god., vasp. jed. Budimlja, vodene boje) i grupni rad Miloša Đurišića, Marije Radenović, Tatjane Spalević, Mihaila Babovića i Lazara Asanovića polaznika Dnevnog centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Za najbolje mlade umjetnike Bar Kod i IDEA obezbijedili su vrijedne nagrade, koje su uručile PR projekta, glumica Anja Drljević i predstavnica JUB Crna Gora Gordana Tanjević.

Dva najbolja rada naći će se na godišnjem kalendaru kompanije JUB Crna Gora za 2020. godinu, koja je generalni pokrovitelj ovog projekta.

Na likovni konkurs pristiglo je preko 2000 radova, od čega 500 iz Berana.

“Djeca su na različite načine oslikala ljubav. Neki su crtali srca, neki porodicu, tačno onako kako su vidjeli ljubav. Nije bilo teško izabrati najbolje radove, jer su se oni sami izdvojili od ostalih, naročito radovi djece iz Dnevnog centra”, kazao je Luka Novović, mladi umjetnik fotografije, koji je sa Markom Kilibardom izvršio predselekciju radova, dok je završnu riječ u ocjenjivanju dao akademski slikar Tiho Vujović.

Pored nagrada koje su uručene najboljim mladim slikarima, zahvaljujući MD “Momo”, Komunalnom preduzeću Berane i prijateljima projekta “Nikola” DOO i “Desetka”, brojne nagrade dobila je i publika, koja je uveličala ovaj događaj u Centu za kulturu.

U programu su učestvovali mališani iz JPU “Radmila Nedić” koji su izveli ritmičke tačke “Trnova Ružica”, “Ples na kiši” i “Let let Bubamaro”, kao i Miloš Đurišić, korisnik Dnevnog centra, koji je izveo recitaciju.

Projekat, čiji je organizator NVO “Kult Montenegro”, održava se u sedam gradova – Beranama, Budvi, Cetinju, Danilovgradu, Nikšiću, Pljevljima i Herceg Novom.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply