SPOTOM “BE ITALIAN” DUGA POMJERA GRANICE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon uspješne plesne sezone u kojoj se okitio velikim brojem nagrada i priznanja, plesni klub “Duga” je izbacio novi video spot za koreografiju urađenu za pjesmu “Be Italian” popularne pjevačice Fergie.

“Snimanje spota je trajalo samo jedan dan, a snimalo se na četri lokacije u Beranama od jutra do mraka. Vrijeme nam je bilo naklonjeno, pa je sve teklo po planu. Lokacije, rekvizite i vozila smo uspjeli da obezbijedimo zahvaljujući našim sugrađanima, prijateljima “Duge”, koji su nam svesrdno izašli u susret i pomogli da realizujemo projekat “ kazala je koreografkinja ovog plesnog kluba Nina Rmuš.

Publici koja vjerno prati rad ovog kluba koreografija je poznata od ranije, jer su je već nekoliko puta izvodili na tradicionalnim koncertima koje organizuju, kao i na manifestacijama na kojima nastupaju u našem gradu.

“Ova koreografija je zamišljena da se u određenim djelovima igra u parovima. Tokom dosadašnjih nastupa ulogu muškaraca su uglavnom igrale djevojke. Drago mi je da su se ovog puta momci odazvali na moj poziv, od kojih dvojica nisu nikada bili članovi “Duge”. Moram još istaći da su koregrafiju naučili za pet dana i zaista su, zajedno sa curama, profesionalno iznijeli svoju ulogu” objasnila je Rmuš kako je došlo do muškog pojačanja u ovom spotu.

Plesni klub “Duga” postoji više od 8 godina, a za to vrijeme ova mlada umjetnica uspjela je da osmisli veliki broj impresivnih koreografija. Ona pred sebe uvijek stavlja nove izazove pa je tako bilo i ovog puta, jer se pored plesa na spotu mogu vidjeti i elementi glume, koji je čine još zahtjevnijom.

“Ovo je koreografija koja je izvedena u TV emisiji “Više od igre” prije dvije godine, ali nikada nije prikazana na TV-u jer je projekat prekinut iz, nama, nepoznatih razloga. Kako koreografija ima sve elemente mjuzikla i zaista nailazi na odlične reakcije publike prilikom izvođenja na sceni, željela sam da istu ekranizujem, najviše iz razloga jer smatram da mjuzikl kao najsloženiji pozorišni i filmski oblik treba da zaživi u Crnoj Gori” kazala je ona.

Prije dvije godine ova talentovana koreografkinja entuzijastično ušla u poduhvat da ekranizuje koreografiju za numeru “Work” – Ciara, tako da je za samo dvije godine ovaj video spot imao blizu 16 hiljada pregleda na YouTubu.

“Plesni spotovi su postali obilježje “Duge”. Oni su promocija plesa, umjetnosti i pozitivnih trendova. Reakcije na svaki “Dugin” plesni spot su više negó odlične, i svakako da nas motivišu i ohrabruju da nastavimo sa sličnim projektima” zaključila je Rmuš.

Share.

About Author

Leave A Reply