SNO: RAZNOVRSTAN PROGRAM POVODOM STOGODIŠNJICE I SVJETSKOG RATA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tradicionalnu manifestaciju ”Dani sjećanja na srpske junake i dobrovoljce – Berane 2018. godine”, koju povodom 100 godišnjice od završetka Prvog svjetskog rata i oslobođenja Berana od Austrougarske u Prvom svjetskom ratu organizuje „Srpska narodna odbrana Vasojevića i Limske doline“ u narednih nedelju dana obilježiće raznovrstan program.

Danas, u 15 časova, planirana je posjeta spomenika kralju Aleksandru I Karađorđeviću, kod Donjeg Zaostra na starom putu Berane – Bijelo Polje, gdje će biti održan istorijski čas “Kralj Aleksandar Karađorđević i Vasojevići “.

Tokom manifestacije predviđenu su i brojni drugi sadržaji.

Tako će u subotu, 13. oktobra, sa početkom u 19 časova, u sali Skupštine opštine Berane biti održano “Veče istorije, tradicije, gusala i sjećanja na naše pretke“ i promovisana knjiga istoričara Gorana Kikovića ”Vasojevići u borbi za srpsko i jugoslovensko ujedinjenje od 1914-1918.”

Narednog dana predviđena je posjeta spomenika Donjoržaničkoj buni iz 1912. godine.

Tradicionalna manifestacija ”Dani sjećanja na srpske junake i dobrovoljce – Berane 2018. godine“ završava se 16. oktobra obilježavanjem 106. godišnjice oslobođenja Berana u Prvom Balkanskom ratu 1912. godine, za kada je planirana posjeta spomenicima na Polici kod crkve Svete Trojice.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply