SMCG: MEDIJI DA SE 3. MAJA UKLJUČE U “PET MINUTA GROMOGLASNE TIŠINE”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) saopštio je danas da će povodom 3. maja Svjetskog dana slobode medija i ove godine učestvovati u regionalnoj akciji “Pet minuta gromoglasne tišine”.

Oni su apelovali na medije da se uključe u akciju koja je planirana za sjutra od 11.55 do 12.00 časova.

Objavili su i pravila za sprovođenje “Pet minuta gromoglasne tišine”:

Štampa

U 11.55 časova počnite da protestujete na radnim mjestima i prekinite svaki rad i komunikaciju do 12 sati. Tokom protesta član/članica Sindikata medija neka glasno pročitaju proglas povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija.

Radio

Kolege/koleginice u radijskim redakcijama molimo da u eter pročitaju prilagođeni tekst i do 12 sati prekinu program, ili emituju laganu instrumentalnu muziku.

Televizija

Kolege/koleginice u televizijskim kućama molimo da sa ekrana pročitaju prilagođeni tekst i po mogućnosti prekinu program do 12 časova. Gdje god je moguće, slika na ekranu neka bude prigodni tekst Sindikata medija.

Portali/Agencije

Kolege/koleginice u portalima i agencijama molimo da u 11.55 časova objave proglas Sindikata medija i da, ukoliko je moguće, do 12 časova ne postavljaju ostale vijesti ili komentare.

Na terenu

Sve kolege/koleginice koji se 3. maja u 11.55 časova zateknu na radnim zadacima (posebno na sjednicama državnih i organa lokalne uprave, stranačkih i sličnih skupova) molimo neka ustanu i tako se uključe u akciju Sindikata medija, a po dogovoru mogu i napustiti prostoriju na pet minuta.

Iz SMCG su naveli da sa “Pet minuta gromoglasne tišine treba jasno da iskažemo svoju sindikalnu i profesionalnu solidarnost i odlučnost u namjeri da zaštitimo prava koja nam pripadaju”.

Share.

About Author

Leave A Reply