‘ŠLAUFIJADA’ OKUPILA VELIKI BROJ TAKMIČARA (foto, video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tradicionalna ljetnja manifestacija pod nazivom “Šlaufijada” okupila je i ove godine u Beranama značajan broj takmičara, ali i drugih zaljubljenika u rijeku Lim.

Trke šlaufima od kamionskih guma odvijale su se u kategorijama jednosjed i dvosjed, a održana su i takmičenja u skokovima i preciznom ronjenju.

Veliku pažnju i znatiželju posjetilaca ove manifestacije izazvalo je takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

Za dobar ambijent i atmosferu u parku pored Lima postarali su se muzičari iz Berana i Podgorice.

Direktor Turističke organizacije Berane, Ivan Radević, kazao je da i ovogodišnja “Šlaufijada” pokazuje da rijeka Lim povezuje dobre ljude.

“Ovo je jubilarna 45. Šlaufijada i potrudili smo se da bude dobro organizovana. Imamo goste iz susjednih gradova, koji svake godine dolaze da ovdje u gradskom parku kuvaju riblju čorbu i pasulj. Naravno, riblja čorba, pasulj i točeno pivo, besplatni su za sve posjetioce” – kazao je Radević.

On je objasnio da je popularna “Šlaufijada”, kao tada jedinstvena manifestacija, ustanovljena spontano prije četiri i po decenije.

“Daleke 1977. godine osmislila ju je grupa tadašnjih omladinaca, da bi kasnije, po uzoru na Berane, trke šlaufima bile organizovane i u drugim gradovima SFRJ, Mostaru, Banjaluci, Vrbasu”, rekao je direktor beranske turističke organizacije.

“Šlaufijada” nikada nije prekidana, a svake godine obogaćivana je novim pratećim zabavnim sadržajima, kojima se upotpunjuje “Beransko kulturno ljeto”.

Share.

About Author

Leave A Reply