SISTEMATSKI PREGLED: RODITELJI ĆE POTVRDU MOĆI DA DONESU NAKNADNO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Osnovne škole izaći će u susret djeci prilikom upisa, ukoliko se u predviđenom roku ne završe sistematski pregledi, i ako ne budu imala potvrdu za upis, koju će moći naknadno da donesu, saopštila je doktorica Edita Bašović.

“Kontaktirala sam direktorice nekoliko škola sa kojima sarađujemo, dobila sam informaicju da je do kraja juna upis, a škole izlaze u susret, pa i ako se ne završe sistematski pregledi, i ne budu imali potvrdu za upis mogu naknadno da je donesu u neko dogledno vrijeme”, istakla je Bašović.

Ona je u Jutarnjem programu Javnog servisa saopštila da vjeruje kako će do kraja juna biti ipak završeni svi sistematski pregledi.

“Ono što je značajno je da se roditelji djece rođene 2014. godine jave izabranom pedijatru, da se zakažu sistematski pregledi za školu, tako da mislim da ne bi trebalo da bude tu nekih problema”, rekla je Bašović.

Istakla je da je zakazivanje sistematskih pregleda moguće i putem telefona.

“Potrebna je knjižica, mjeri se tjelesna masa, visina, krvni pritisak, gledamo razvoj lokomotornog sistema, da nema nekog deformiteta kičme i stopala. Zatim slijedi razgovor gdje procjenjujemo spremnost djeteta za školu”, rekla je Bašović, uz napomenu da se sve na kraju završava sa vakcinacijom.

Izvor: RTCG

Share.

About Author

Leave A Reply