SIMON DRUGIM PREVOZNICIMA DUŽAN PREKO 200.000 EURA, ONI PRINUDNO NAPLAĆUJU DUG

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autoprevozno preduzeće Simon vojaž  iz Berana, koje između ostalog gazduje autobuskom stanicom u tom gradu, drugim prevoznicima od prodaje karata duguje preko dvjesta hiljada eura.

To su saopštili radnici ove najveće autobuske kompanije na sjeveru, koji četvrti dan štrajkuju zbog toga što već dvije godine nisu primili platu.

“Sada mu ti prevoznici blokiraju račun i prinudnim putem naplaćuju dugove, ili za male pare, uz doplatu, uzimaju najbolje autobuse Simon vojaž”, kazao je predstavnik radnika Nenad Radičević.

On je izrazio bojazan da će na taj način ostati bez voznog parka i da je to put prema gašenju firme.

“Račun firme je blokiran više od godinu, i onda se postavlja kako se te prodaje autobusa i imovine obavljaju i kako se plaćaju”, pita Radičević.

Velika kompanija Simon vojaž trenutno održava samo lokalnu liniju prema Bijelom Polju, i to tako što je vlasnik Mehmed Adrović angazovao tasta da vozi i jednog štrajkbrehera za konduktera iz druge firme.

“Nažalost, eto na šta je spala naša kompanija. Ali, sve po strani, neka vlasnik nama isplati zarade, i svi odmah sjedamo za volane i nastavljamo da radimo”, rekao je Radičević.

Iz menadžmenta i dalje tvrde da je kriza uzrokovana trenutnom situacijom zbog korone, a štrajkači podsećaju da su posljednji platu primili za jun 2018. godine i da kriza traje godinama.

Suvlasnik Simon vojaža Mehmed Adrović je visoki funkcioner DPS, predsjednik odbora te partije u Petnjici i šef lokalnog parlamenta u toj opštini. Od drugog vlasnika ove kompanije, Luksemburžanina Simona Bernara, sada nema nikakvog glasa.

Tufik Softić

Share.

About Author

Leave A Reply