ŠĆEKIĆ: U NAREDNOM PERIODU BIĆE REALIZOVANI PROJEKTI IZ OBLASTI SPORTA, SOCIJALNOG STARANJA, PROSVJETE I PUTNE INFRASTRUKTURE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Delegacija Vlade Crne Gore u sastavu Dragoslav Šćekić, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar  sporta i mladih, Naida Nišić, ministarka rada i socijalnog staranja, Anđela Jakšić – Stojanović, ministarka prosvjete, nauke i inovacija i Miroslav Mašić, direktor direktorata u Ministarstvu saobraćaja i putne infrastrukture, boravili su danas u radnoj posjeti Beranama, u okviru koje je, između ostalog, održan sastanak sa najodgovornijim predstavnicima naše Opštine, na čelu sa Vukom Todorovićem, predsjednikom i potpredsjednicima Damjanom Ćulafićem i Mladenom Premovićem.

Na konferenciji za novinare, predsjednik Todorović je uzrazio zadovoljstvo u naporima  Vlade da pruži punu podršku Beranama.

Na sastanku smo detaljno upoznati sa onim što Vlada planira, kada je naša opština u pitanju. Todorović je u svom obraćanju kazao da Vlada Crne Gore ima razumijevanja za probleme u našoj opštini i da je spremna da pomogne u realizaciji brojnih projekata koji su u toku i koje planira da realizuje u narednom periodu.

„Zadovoljan sam današnjim sastankom i očekujemo realizaciju projekata bitnih za našu opštinu i njene građane“, poručio je Todorović.

Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić, i ministar sporta i mladih, najavio je punu podršku države Beranama i susjednim opštinama  u više oblasti –  sporta, rada i socijalnog staranja, prosvjete i putne infrastrukture.

Šćekić je dalje kazao da je Vlada maksimalno posvećena da pruži podršku lokalnoj upravi kako bi stvorili uslove za bolji i kvalitetniji život građana.

„Najavili smo niz projekata kako iz oblasti Ministarstva sporta i mladih tako i ministarstva rada i socijalnog staranja, prosvjete nauke i inovacija i Ministarstva saobraćaja i putne infrastrukture.

„Vrlo brzo ćemo realizovati rekonstrukciju sportske dvorane, završetak radova na Gradskom stadionu. Kada je u pitanju rekonstrukcija sportske hale pod Jasikovcem čime ćemo obezbijediti uslove koji idu u pravcu održavanja paraolimpijskog sporta i kako bi bila dostupna osobama sa smetnjama i teškoćama u razvoju“, kazao je Šćekić.

Naida Nišić, ministarka  rada i socijalnog staranja, najavila je niz projekata iz oblasti resora za koji je ona zadužena, koji će biti realizovani do kraja godine.

„Pošto u Beranama imamo 43 odsto nezaposlenih, u našem fokusu će biti Zavod za zapošljavanje, aktivne mjere politike, kreiranje dodatnih usluga koje će pospiješiti zapošljavanje teže zaposlivih lica a bavićemo se otvaranjem dnevnih boravaka za djecu i odrasle sa smetnjama u razvoju“, istakla je Nišić.   

Anđela Jakšić – Stojanović, govorila je o projektima koji se tiču nekoliko škola u našoj opštini, uz podsjećanje da su sve škole u Beranama opremljene digitalnom opremom te da će se poboljšati uslovi u dijelu prevoza učenika.

„Ovoga ljeta u OŠ „Vuk Karadžić“ radiće se potpuna rekonstrukcija objekta i ulaganje će biti preko milion eura. Očekujemo početak radova na izgradnji novog vrtića u Beranama za šta je potpisan ugovor o projektovanju. Raspisan je tender za rekonstrukciju krova na zgradi Gimnazije “Panto Mališić”, u planu je rekonstrukcija krova u područnom odjeljenju OŠ „Vukašin Radunović“ na Buču, u završnoj fazi je priprema dokumentacije za fiskulturnu salu OŠ „Radomir Mitrović“, a u toku ljeta biće rekonstruisano jedno područno odjeljenje OŠ „Vladislav – Rajko Korać“ u Štitarima, kazala je ministarka Stojanović.

Direktor Direktorata za državne puteve Miroslav Mašić, nabrojio je nastavak radova u dijelu putne infrastrukture u našoj i susjednim opštinama, kao i o tome da bi početak radova na izgradnji dionice auto puta  Mateševo – Andrijevica, trebalo da počnu do kraja ove odnosno početkom naredne godine.

„Prezentovali smo projekte koje planiramo da realizujemo u srednjoročnom periodu a to je rekonstrukcija puta Berane – Rožaje, što će uz završetak projekta Rožaje – Špiljani i Berane – Ribarevine – Lepenac značajno bolje povezati Berane sa ostatkom države“, kazao je Mašić.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply