Šćekić: U Beranama ćemo napraviti regionalni zdravstveni centar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vlada želi da od Berana napravi regionalni zdravstveni centar, kazao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić. On je danas da premijerom, Dritanom Abazovićem, otvorio rekonstruisano odjeljenje Kardiologije sa koronarnom jedinicom u Opštoj bolnici (OB) Berane.

Abazović je saopštio da se nastavlja “princip investicija u zdravstvo”.

“Što se tiče Berana, cilj je da krenemo sa infrastrukturnim projektima, da radimo na dobro građana i otvorimo nova radna mjesta, a zdravstvena zaštita je nešto što podrazumijeva kvalitetan život svakog stanovnika”, istakao je Abazović.

Naveo je da je ovo tek jedna od investicija koje će se realizovati tokom 2023. godine, te da postoji ambiciozan plan.

Šćekić je rekao da je ovo početak novih ulaganja u Berane, kako bi građani sa sjevera imali centar za zdravstvenu zaštitu.

“Ono što želimo da stvorimo od Berana jeste regionalni centar, kao i Kotor na jugu, kako bi mogli na najvećem nivou da pružamo zdravstvene usluge građanima Ovo je samo jedno u nizu ulaganja. Već je raspisan tender za rekonstrukciju starog infektivnog odjeljenja, takođe aneks za angio salu… Ono što smo obećali prije nekoliko mjeseci se ispunjava, na naše zadovoljstvo”, poručio je ministar.

Dodao je da je Vlada zdravstveni sistem stavila na prioritet broj jedan, uprkos brojnim problemima.

“Osim beranske bolnice, koja je budući regionalni centar, svakodnevno ulažemo u sve ostale bolnice, kako u pljevaljsku, tako i u bjelopoljsku, imamo i konkretana ulaganja u nikšićku bolnicu… Prethodnih dana, raspisani su tenderi za magnetnu rezonancu u Bijelom Polju, Nikšiću i Baru. To znači da hoćemo da opremimo naše bolnice, da budu nezavisne i dostuipne našim građanima”, kazao je Šćekić.

Istakao je da je preko pet miliona uloženo u nekoliko zdravstvenih centara, ali i da je u prethodnoj godini omogućen veliki broj specijalizacija za medicinski kadar.

“Za par godina, imaćemo potpuno drugačiji sistem. To je proces, ali kada ima volje, za nas je to veliki iskorak”, rekao je ministar zdravlja.

Direktor Opšte bolnice Berane, Milorad Magdelinić, istakao je da su Vlada i resorno ministarstvo pomogli da se projekti u toj ustanovi sprovedu do kraja.

Predsjednik opstine Berane, Vuko Todorovic, zahvalio se na zalaganjima da Berane postane regionalni zdravstveni centar za sjever, dodajući da je beranska bolnica tokom pandemije koronavirusa pokazala da može da bude regionalna bolnica i da je to zaslužila.

Share.

About Author

Leave A Reply