ŠĆEKIĆ: BERANE JE BILO, JESTE I BIĆE GRAD SPORTA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svečanim otvaranjem, priređenim u Hali sportova, u Beranama je počela najveća atletska manifestacija na sjeveru Crne Gore, 63. prvenstvo Balkana u krosu, koje je okupilo oko 200 takmičara iz petnaest zemalja Balkanske atletske federacije.

Pozdravljajući učesnike, publiku i goste, predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, je kazao da se, organizacijom ovog takmičenja, iz našeg grada i Crne Gore, šalju najljepše poruke zajedništva, ljubavi i najvećih sportskih dostignuća.

“Berane je bilo, jeste i biće grad sporta. O tome svjedoče mnogi svjetski šampioni, osvajači najsjajnijih odličja u različitim sportovima. Znam da ste došli da pružite svoj maksimum, osvojite medalju, postignete lični ili državni rekord, ali sam uvjeren da ste samim učešćem na ovom prvenstvu već postigli sjajan uspjeh. Siguran sam da ćete i vi pronositi slavu svojih država na budućim evropskim, svjetskim i olimpijskim takmičenjima”, kazao je Šćekić.

Potpredsjednik Balkanske atletske federacije i direktor atletske reprezentacije Srbije, bivši prvak Evrope u atletici, Slobodan Branković kazao je da su Opština Berane i Atletski savez Crne Gore organizacijom, najveće sportske manifestacije u ovom dijelu Crne Gore pokazali da sport i atletika žive na ovim prostorima.

Foto: Opština Berane

Čast da manifestaciju proglasi otvorenom pripala je mladom atletičaru iz našeg grada, višestrukom rekorderu i državnom prvaku Ognjenu Marseniću.

„Danas sam na ovom mjestu u ime svih sportista Berana. Ukazano povjerenje obavezuje sve nas da u narednom periodu budemo još bolji”, kazao je on.

Foto: Opština Berane

Nakon ceremonije otvaranja prvenstva, upriličen je prijem u Hotelu Berane na kojem su predsjednik opštine Dragoslav Šćekić i direktor ove sportske manifestacije Zoran Jojić uručili zahvalnice učesnicima, partnerima i prijateljima 63. prvenstva Balkana u krosu.

Organizatori Balkanskog prvenstva u krosu su Opština Berane, Atletski savez Crne Gore i Balkanska atletska federacija, dok su sponzori Koka Kola, HBC Crna Gora, Crnogorska komercijalna banka CKB, mineralne vode „Suza“ i „Rada“ i danski maloprodajni lanac namještaja i dekorativnog enterijera „JYSK“.

Snežana Milić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply