SC “LOKVE” SPREMAN ZA DOLAZAK SKIJAŠA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Ski centru „Lokve“ uveliko se pripremaju za novu skijašku sezonu, koja će, kako se nadaju, početi sredinom ove sedmice.

Dejan Guberinić, vlasnik ski centra, ističe da su tokom vikenda radili na pripremi staza i provjeri prateće infrastrukture.

“Štampaju se staze, provjeravaju žičare i ski liftovi, a vrši se i označavanje staza. Danas ćemo nadležnom ministarstvu poslati potrebnu dokumentaciju i nadam se da ćemo u narednih dva dana dobiti neophodne dozvole od njih, kako bi već u srijedu, eventualno četvrtak počeli sa radom“, naglašava Guberinić.

Ski centar “Lokve”, koji se nalazi na petnaestom kilometru od Berana prema Rožajama, raspolaže sa žičarom, ski liftom i bebi liftom. Ukupna dužina staza je oko pet kilometara i različitih su kategorija, od onih koje su predviđene za najbolje skijaše do onih blagih za početnike.

Foto: Ski centar i hotel Lokve

Guberinić konstatuje da naši sugrađani pokazuju veliko interesovanje za početak rada ski centra, pa su i pored problema sa kojima se suočavaju, od kako su postali vlasnici, odlučili da izađu u susret zaljubljenicima u skijanje i ove godine počnu sa radom.

“Na sreću, ovih dana je bilo dosta padavina. Kiša koja je juče padala malo nam je otežala pripreme, ali se nadamo da će doći do zahlađenja, jer se tada ljepše pripremaju staze. Visina sniježnog pokrivača je veća nego predhodnih godina i idealna je za skijanje. Nadam se da će nam vremenske prilike ići na ruku i da će snijeg potrajati, a samim tim i sezona“, očekuje on.

Direktor Turističke organizacije Berane Ivan Radević, nije krio zadovoljstvo zbog najavljenog početka rada Ski centra “Lokve” i istakao je da će dati svoj doprinos, kako se nada, uspješnoj sezoni.

Turistička organizacija Berane će, prema riječima Radevića, organizovati školu skijanja za najmlađe, kao i prevoz do Lokava, kako bi što veći broj naših sugrađana mogao da uživa u skijanju u prelijepom zimskom ambijentu planine Cmiljevice.

Share.

About Author

Leave A Reply