SAJAM INOVATIVNIH PRAKSI PROMOVIŠE KVALITET RADA VRTIĆA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sajam inovativnih praksi na temu “Promocija ranog razvoja i rada sa roditeljima” veoma je značajan, posebno sada, kada je vrijeme za upis djece u škole, kazao je direktor Javne predškolske ustanove „Radmila Nedić“ Jovo Komatina, na otvaranju Sajma u toj ustanovi.

Na Sajmu su učestvovali vrtići iz 19 crnogorskih opština, koji su se predstavili radovima kojim su prikazali kvalitet rada i boravka u vrtićima, potencijale djece, razvoj njihovih mogućnosti, kao i produkte zajedničkog rada sa roditeljima.

“Povjerenje između vaspitača, djece, roditelja, predškolskih ustanova i škola je od velikog značaja radi upisa, jer jedan je način rada u vrtićima, a drugi u školama. Bitno nam je da djeca taj prelaz prođu sa manje trauma i problema i da se što prije prilagode novoj sredini. Ovaj događaj je lijep za naš grad i nadam se da će ih što više biti”, istakao je Komatina.

Rosa Boričić, vaspitačica u beranskom vrtiću, kazala je da je ovaj događaj imao za cilj da promoviše kvalitet rada u vrtićima, motiviše roditelje širom Crne Gore da u što većem broju upisuju djecu i da iz vrtića mališani izlaze srećni i nasmijani.

„Temu za sajam smo izabrali zbog aktuelnosti upisa budućih polaznika vrtića, a o njoj je, važno govoriti stalno, obzirom na značaj predškolskog obrazovanja. Na ovaj način ukazujemo na mehanizme podsticanja roditelja u prihvatanju ranog učenja kod djece“, dodala je Boričić.

Maja Mićunović, vaspitačica u najstarijoj predškolskoj ustanovi u Crnoj Gori, “Zagorka Ivanović” sa Cetinja, naglasila je da je Sajam pravo mjesto za susret vaspitača i razmjenu iskustava.

“Naš vrtić se uvijek trudi da bude u korak sa savremenim metodama, tako smo se danas predstavili sa nizom inovativnih aktivnosti, senzornim tablama i didaktičkim igrama”, kazala je ona i podsjetila da su učestvovali na prethodnom Sajmu koji je održan u Kotoru, na kom je u fokusu bila tema “Multikulturalnost i istorijska dobra Crne Gore”, kazala je Mićunović.

Na sajmu su se, na 21 štandu, predstavili vrtići iz Andrijevice, Bara, Bijelog Polja, Budve, Cetinja, Danilovgrada, Herceg Novog, Kolašina, Kotora, Mojkovca, Pljevalja, Podgorice, Plužina, Rožaja, Šavnika, Tivta, Ulcinja i Berana.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

PROČITAJTE JOŠ:

Share.

About Author

Leave A Reply