ŠAHISTI BERANA POSLIJE 15 GODINA PONOVO U PREMIJER LIGI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šahovski klub “Berane” drugi put u istoriji, poslije 15 godina, takmičiće se u Premijer ligi Crne Gore.

Beranci su kartu za put u društvo najboljih izborili proteklog vikenda osvajanjem Prve lige. Drugo mjesto pripalo je ŠK “Bihor” iz Petnjice, dok su trećeplasirani bili šahisti beranskog “Gambita”.

Bihor i Gambit imali su isti broj meč poena, ali zahvaljujući pojedinačnom poenu više, Petnjičani su ušli u Premijer ligu.

Turnir Prve lige za kalendarsku 2020. godinu koji je, zbog pandemije koronavirusa i dobro poznate epidemiološke situacije, održan tek sada bio je istorijski za beranski šah pošto se prvi put desilo da su se dva naša kluba okitila medaljama.

Premijer ligu za ŠK “Berane” izborili su Vladimir Savić, Vladan Anđić, Miodrag Mališić i Dragan Spalević, a bili su pojačani omladincima sa Cetinja – Milom Poborom i Pekom Đurovićem, koji su igrali prvu i drugu tablu.

Boje Gambita su branili mladi šahista iz Prijestonice Savo Vujović i iskusni igrači toga kluba Slavko Petrović, Miroslav Mališić, Rade Bulat, Ilija – Kile Ivanović, Dragan Šekularac, Željko Obadović i Aleksandar Cimbaljević.

Šahisti Berana su na prvenstvu, koje je od 20. do 23. maja, odigrano u Podgorici, upisali sve pobjede, osim remija sa Gambitom i  poraza od Omladinca, kada su već bili osigurali prvo mjesto.

Takmičari ovog kluba i članovi uprave su kazali da se nijesu nadali da će se prošetati kroz ligu i postići veliki uspjeh.

“Ovo je istorijski uspjeh dva bratska kluba iz Berana. Prioritet, pored opstanka u društvu najboljih, je da oživimo i promovišemo šah u Beranama”, istakli su oni.

U novoj sezoni Premijer lige, pored Berana i Bihora, nadmetaće se još Budućnost Podgorica, Elektroprivreda Nikšić, Crnogorac Cetinje, Mimoza Tivat, Prosvjeta Podgorica, Rudar Pljevlja, Nikšić i Rokada Bijelo Polje.

Beranski klubovi skoro godinu i po dana nijesu nastupili ekipno na takmičenjima dok su posljednji nastup pojedinačno, prije mjesec i po, imali Miodrag – Dragan Mališić, Slavko Petrović, Miroslav Mališić i Željko Obadović na prvenstvu države.

Obadović je tada bio najbolje plasirani od svih Beranaca i jedini je osvojio nagradu kao najbolje plasirani igrač do rejtinga 1800.

Andrija Turčinović

Share.

About Author

1 Comment

  1. Pingback: ŠAHISTI BERANA POSLIJE 15 GODINA PONOVO U PREMIJER LIGI – Blog Šah-mat liste

Leave A Reply