RUKOMET: KOMŠIJSKI DERBI ZA ČETVRTFINALE KUPA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U osmini finala Kupa Crne Gore Rukometni klub „Berane 1949“, snage će odmjeriti sa braniocem trofeja – ekipom Komova iz Andrijevice.

Utakmica u beranskoj Hali sportova biće odigrana sjutra, u 18 časova, a pobjednika ovog duela u četvrtfinalu čeka bolji iz meča „Jedinstvo“ – ORK „Rudar“.

Iako u ovom susretu uloga favorita pripada ekipi Komova, koja je jesenji prvak Prve crnogorske rukometne lige, rukometaši Berana, Luka Došljak i Nemanja Đurašković obećavaju borbu do posljednjeg sudijskog zvižduka.

„Utakmicu protiv Komova dočekujemo u dobrom raspoloženju. Opušteni smo i nadamo se da ćemo u susret ući bez ikakvih tenzija, “hladne glave”, ali vrućeg srca, kako bi pokazali svoj kvalitet. Za ovaj susret kompletan tim je na raspologanju trenerima, svi smo zdravi i dobro pripremljeni i spremni smo da pružimo maksimum“, kazao je Luka.

Svjestan da za protivnika imaju ozbiljnu ekipu, što se može vidjeti po tabeli Prve lige, Nemanja Đurašković je optimističan, i vjeruje da ih do pobjede može voditi timski duh.

„Mi nećemo klonuti duhom, smatram da nas protivnik neće podcijeniti, a ni mi njih nećemo precijeniti. Nećemo ući sa strahom, već ćemo se nadigravati sa njima i igrati kao i do sada – opušteno. Ulogu favorita prepuštamo Komovima, jer oni igraju viši rang i bore se za titulu, a mi smo tu da pokušamo da ih iznenadimo“, naglasio je Nemanja.

Luka je dodao da sjutrašnjeg rivala dobro poznaju i da ova utakmica nije prva koju će igrati.

„U dosadašnjim susretima uvijek je bila tijesna pobjeda, bilo njihova ili naša. Mislim da će tako biti i u ovoj utakmici. Komovi su kompletna ekipa, možda im je desna strana malo slabija, ali imaju strašne igrače koji igraju vrhunski rukomet. Ako bih morao da izdvojim nekog od koga nam prijeti najveća opasnost onda to je Aleksandar Bakić, koji je po kvalitetu najbolji u Komovima. Pored njega, tu je i Vladan Kastratović, koji je takođe igrač vrhunskog kvaliteta“ istakao je Došljak.

Na prethodnim utakmicama u prvenstvu naši rukometaši imali su veliku podršku beranske publike i Street Boys-a, koji su najavili dolazak i na ovaj meč.

„Berane je grad sporta i Beranci vole utakmice, sigurno će biti puna hala. Vjerujemo u podršku Street Boys-a kao i do sada i očekujemo odličnu atmosferu“, zaključio je Nemanja.

Cijena ulaznice za ovaj susret je jedan euro.

Andrija Turčinović

Share.

About Author

Leave A Reply