REHABILITACIJA PACIJENATA OD KOVIDA U INSTITUTU “DR SIMO MILOŠEVIĆ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarstvo zdravlja raspisalo je u srijedu četvrti javni poziv za program podrške građanima, za rehabilitaciju nakon teških stanja kovid-19 infekcije.

U javnom pozivu piše da je post kovid rehabilitacija obezbijeđena pacijentima u Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” u Igalu.

”Pravo učešća za korišćenje programa imaju građani koji su bili najmanje sedam dana na bolničkom liječenju, uz ventilatornu podršku – respiratoru ili neinvazivnoj ventilaciji. Period trajanja rehabilitacije je 12 dana (deset terapijskih plus dva dana vikenda)”, navodi se u javnom pozivu.

Zainteresovani građani su dužni da dostave kopiju otpusne liste nakon završenog bolničkog liječenja i kontakt podatke.

U pozivu se navodi da se građani mogu prijaviti dostavljanjem dokumentacije Ministarstvu zdravlja, na adresu Rimski trg br. 46 Podgorica i mejlom covid.rehabilitacija@mzd.gov.me, kao i Institutu “Dr Simo Milošević”, na adresu Ulica Sava Ilića br. 5 Igalo i mejlom rehabilitacijapostcovid@igalospa.com sa naznakom “Program podrške građanima za post Covid rehabilitaciju”.

Rok za dostavljanje prijava sa potrebnom dokumentacijom je 30 dana, od dana objavljivanja poziva, prenosi portal Vijesti.

Share.

About Author

Leave A Reply