RASPISAN KONKURS ZA UPIS NA SPECIJALISTIČKE STUDIJE UNIVERZITETA CRNE GORE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) raspisao je danas konkurs za upis na specijalističke studije za studijsku 2020/21. godinu, saopštili su iz UCG, navodeći da je za upis u drugom roku preostalo 1.427 mjesta na 19 organizacionih jedinica.

Iz UCG kazali su da je tekst konkursa objavljen na zvaničnom sajtu Univerziteta, kao i u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori.

Kako su naveli, prijave na konkurs se predaju studentskim službama organizacionih jedinica 12. oktobra.

“Pravo prijave imaju kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita, iz odgovarajuće oblasti nauka ili umjetnosti, a koji su osnovne studije započeli prije studijske 2017/18. godine, u skladu sa zakonom”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da stranac ima pravo upisa pod jednakim uslovima kao i crnogorski državljanin.

“Uz prijavu za upis, kandidati podnose original diplomu ili uvjerenje o završenim osnovnim studijama, uz dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika (odgovarajući sertifikat ili uvjerenje o položenim ispitima na osnovnim studijama)”, rekli su iz UCG.

Kako su naveli, upis kandidata izvršiće se zaključno sa srijedom.

“Upis na specijalističke studije UCG bliže je uređen Pravilima studiranja na postdiplomskim studijama, koji se nalazi na internet stranici Univerziteta”, dodaje se u saopštenju.

Share.

About Author

Leave A Reply