RADIO BERANE DIO AKCIJE “AKCIONI DAN”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oko 30 srednjoškolaca iz Berana, u okviru projekta Unije srednjoškolaca Crne Gore „Akcioni dan“, za simbolične dnevnice radilo je kod sedam poslodavaca, a novac koji su zaradili uključen je u poseban fond i za njega kasnije mogu konkurisati učenički parlamenti u cilju realizacije svojih projekata.

Radio Berane je jedan od poslodavaca uključenih u ovaj projekat, a svoju dnevnicu radeći u redakciji radija i portala zaradili su gimnazijalci Miloš Barjaktarović i Stefan Bošković.

Projekat „Akcioni dan“, kako je kazala organizatorka Bojana Ralević, realizovan je u saradnji sa SHL fondacijom iz Berlina, a pored gimnazijalaca uključeni su bili i učenici Srednje stručne škole „Vukadin Vukadinović“ i Srednje stručne škole Berane.

„Ovo sam doživio kao izazov i priliku da naučim nešto novo, a da pri tome i zaradim novac koji će biti upotrijebljen za unapređenje rada učeničkih parlamenata. Smatram da je ovaj vid edukacije veoma značajan jer nam pruža priliku da se oprobamo u različitim oblastima“, podijelio je svoje utiske Stefan Bošković

Njegov školski drug Miloš Barjaktarović nije krio da se za učešće u ovom projektu prijavio iz želje da sazna nešto više o novinarskom pozivu i da je oduševljen danom provedenim u redakciji Radija Berane.

„ Imao sam priliku da se oprobam u različitim poslovima, od spikerskog gdje sam čitao vijesti uživo do rada u portalu tako da sam mogao da ispratim cijeli proces nastajanja novinarskog priloga. Imao sam priliku da i ranije gostujem na Radiju, ali iskustvo koje sam imao kao spiker je nadmašilo sva očekivanja “, dodao je Barjaktrović.

U projektu Unije srednjoškolaca Crne Gore širom Crne Gore učestvovalo je oko 640 učenika, a njihova dnevnica iznosila je samo deset eura.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply