Put na Polici i dalje tone

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Klizište koje se prije nekoliko mjeseci pojavilo na nosagrađenom regionalnom putu Berane – Petnjica, blizu škole na Goraždu, nije sanirano ni do današnjih dana. Mještani ukazuju da je to potvrda da rekonstrukcija puta kroz Policu nije urađena na valjan način. Oni ističu da je krajnje neprimjereno što se realizaciji ovog projekta nije prisupilo mnogo odgovornije.

– Kada se krenulo sa rekonstrukcijom puta ukazivali smo na brojne propuste, ali to nadležni nijesu uzimali u obzir. Govorili smo da put preko Police dobrim dijelom prolazi preko nestabilnog terena i da podloga na koju je stavljen asfalt nije urađena na propisan način. Da smo bili u pravu pokazuje i klizište koje se, odmah nakon obavljenih radova, pojavilo na sred kolovoza. Da stvar bude još pogubnija investitori još uvijek nijesu krenuli da to klizište, koje zadaje ozbiljne probleme svim učesnicima u saobraćaju, saniraju – naveli su mještani Police.

Predstavnici Direkcije za saobraćaj, nazorne službe i predstavnici kompanije “Bemaks”, koja je izvodila pomenute radove, ranije su obišli klizište o kom je riječ, konstatujući da treba hitno da se urade geološka istraživanja i da se po hitnom postupku uradi projekat za sanaciju.

– Zemljište samo tone u širem krugu tako da proces sanacije zahtijeva dubinska geološka ispitivanja kako bi se uradio projekat kompletnog dijela. Ne radi se samo o sanaciji u putnom dijelu, već se radi o širem dijelu koji mora da uđe u proces sanacije. Nakon ispitivanja i izrade projekta, pristupitićemo trajnoj sanaciji i rješenju – kazali su stručnjaci iz kompanije “Bemaks”.

Izvor: dan.co.me

Share.

About Author

Leave A Reply