Prvi festival ženskog književnog stvaralaštva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Festival ,,I literatura ima žensko lice“, koji će početkom marta biti održan u Beranama, prvi je festival u čijem fokusu je žensko knjževno straralaštvo.

Pod sloganom “ONE” prvo festivalsko izdanje ima za cilj da promoviše žensko stvalaštvo, pokrene diskusiju o položaju žene i ugosti poznate pjesnikinje, književnice i aktivistkinje iz Crne Gore i regiona.

Koordinatorka festivala Rebeka Čilović najavila je da će izborom panelistkinja i književnica koje će biti predstavljene tokom tri festivalska dana, ovaj festival biti pozicioniran kao jedinstven i jedan od najautentičnijih književnih manifestacija u Crnoj Gori.

“Ženski, odlučan glas mora biti vidljiviji, što je inicijalno i bila vodilja na osnovu koje smo koncipirali program festivala. Publika u Beranama će biti u prilici da uživa u diskusijama, promocijama knjiga, kao i književnim radionicama i da u neposrednoj komunikaciji sa našim gošćama diskutuje o aktuelnim i važnim temama” objasnila je ona.

Festival “I literatura ima žensko lice“ biće održan od 06. do 08. marta na više lokacija u Beranama, čime se, kako su kazali organizatori, nastoji pobjeći od elitističkog pristupa i književno iskustvo publike čini neposrednim i neformalnijim.

Festival je finansijski podržan od strane Fonda za manjine, a njegovu realizaciju podržavaju i Centar za kulturu Berane, Hotel Berane, Caffe Brick, firma Cgplakat, kao i Radio Berane.

Kompletan program festivala možete pronaći na fb stranici i instagram profilu.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply