PROJEKAT HILJADU PLUS: KVADRAT STANA DO 1.100 EURA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Najveća cijena kvadratnog metra stanova koji će biti ponuđeni na prodaju kroz treću fazu projekta Hiljadu plus, biće 1.100 eura, saopšteno je u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Kako su istakli iz Ministarstva, u toku je pribavljanje mišljenja nadležnih sekretarijata i ministarstava za Odluku o kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita radi objezbjeđenja stanova za socijalno stanovanje.

Nakon što Vlada usvoji taj dokument, biće objavljeni javni pozivi za banke i za investitore, fizička i pravna lica koji nude stanove.

“Kada je riječ o javnom pozivu za građane, u planu je da bude objavljen tokom maja, u zavisnosti od dobijenih ponuda komercijalnih banaka, građevinskih firmi, fizičkih i pravnih lica i same obrade ovih podataka”, preciziraju iz Ministarstva.

Osim definisanja maksimalne cijene kvadratnog metra stana koji se može kupiti učešćem u programu Hiljadu plus, definisani su i ključni termini budućih ugovora koji će korisnici potpisivati s bankama.

Tako je Javnim pozivom za komercijalne banke određena fiksna kamatna stopa do 2,99 odsto na godišnjem nivou, period otplate kredita do 20 godina bez obaveznog učešća, dok će se za obradu kredita obračunavati naknada u iznosu do 0,3 odsto cijele sume.

Podsjećamo, u prve dvije faze projekta svoje stambeno pitanje riješilo 2.149 građana Crne Gore kupovinom 809 stambenih jedinica.

Share.

About Author

Leave A Reply