PRODUŽENA BOLOVANJA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U skladu sa naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa izdatom 31.marta, osiguranicima koji ostvaruju privremenu spriječenost za rad (bolovanje) pred ljekarskim komisijama fonda u opštinama: Podgorica, Cetinje, Nikšić, Plužine, Kotor, Herceg Novi, Budva, Ulcinj, Bar, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane, Pljevlja, Tivat, Kolašin i Andrijevica, bolovanje je produženo do 9. aprila, saopšteno je iz Fonda za zdravstveno osiguranje.

Kako su objasnili do ovog datuma osiguranici ne treba da donose medicinsku dokumentaciju u navedene filijale fonda, radi ocjene prava na bolovanje.

“Nakon 9. aprila, osiguranici se mogu javiti izabranom doktoru, radi uvida u “nalaz i mišljenje” ljekarske komisije koji će biti dostupan izabranom doktoru”, ističu u Fondu.

Takođe, “nalaz i mišljenje” ljekarske komisije je dostupan osiguranicima putem portala ezdravlje – eservisi za građane – ostvarivanje prava .

“Ukoliko ne dodje do produženja ove privremene mjere, osiguranici će u skladu sa “nalazom i mišljenjem” ljekarske komisije, nadalje biti u obavezi da se javljaju područnim jedinicama/filijalama fonda, radi predaje medicinske dokumentacije za ocjenu potrebe za daljim bolovanjem”, navode u Fondu.

Share.

About Author

Leave A Reply