Prekinuti agoniju dugu godinu dana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Radnici kompanije za prevoz putnika „Simon vojaž”, koji štrajkuju godinu dana zbog neisplaćenih zarada, pozvali su juče ponovo nadležne institucije da uvedu stečaj u pomenuto preduzeće. Oni navode da se jedino uvođenjem stečaja može zaustaviti agonija koja vlada u njihovom preduzeću.

– Firma je potpuno uništena. Mi na kraju i ne znamo ko je njen stvarni vlasnik. Sve je skoro rasprodao, dok su radnici ostavljeni na ulici bez hleba. Ponavljamo da je u datim okolnostima najbolje da se uvede stečaj i da se na taj način zaustavi dalja pohara imovine preduzeća. Jedino bi tako iz stečajne mase zaposleni uspjeli da naplate svoja dugovanja – istakli su radnici.

Kazali su da obaveze preduzeća prema radnicima nijesu male.

-Tri godine nijesmo primili plate. Uz to, doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje nam nijesu uplaćivani. Tu su i neisplaćene dnevnice, regresi i što šta drugo. Zbog svega toga poručujemo da mi više nemamo vremena za čekanje – naglasili su radnici.

Sa druge strane vlasnik preduzeća Mehmed Adrović tvrdi da stanje u firmi nije alarmantno i da će preduzeće biti konsolidovano čim prođe pandemija izazvana pojavom korona virusa.

-Nema nikakve potrebe za uvođenje stečaja, jer to ne bi nikome odgovaralo, sem zlonamjernim ljudima – naveo je Adrović.

Izvor:dan.co.me

Share.

About Author

Leave A Reply