PREDSTAVLJENA POEZIJA SLIJEPIH I SLABOVIDIH STVARALACA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Organizacija slijepih za Berane, Andrijevicu, Plav i Rožaje, upriličila je, u Narodnoj bibliotici “Dr Radovan Lalić”, poetsko druženje na kojem su se predstavili slijepi i slabovidi književni stvaraoci.  

Svoje stihove je govorio zanimljiv pjesnik i vrstan slikar Duško Nedović, koji je pobrao brojne domaće i međunarodne nagrade.

Čitane su pjesme Sava Blagojevića, književnog stvaraoca iz Podgorice, Siniše Ašanina iz Bijelog Polja i Alekseja, koji je potpisan kao srednjovječni mladić u penziji, pjesnik bez zbirke i student bez diplome.

Čula se i proza protkana poezijom – “Proljećnja iskrenost”, djelo Branka Raičevića predsjednika Organizacije slijepih za naš grad, Andrijevicu, Plav i Rožaje, koji je prisustvovao ovom poetskom druženju.  

Pomenuti događaj je realizovan u okviru projekta „Malim korakom ka velikim promjenama u statusu slijepih i slabovidih građana“, kojim je Organizacija slijepih iz Berana aplicirala na Javni konkurs za raspodjelu sredstava NVO za 2020. godinu, a koji je finansijski podržala Opština Berane.

Uz zahvalnost Opštini Berane i Centru za kulturu, iz Organizacije slijepih je rečeno da organizacijom ovakvih susreta imaju za cilj stvaranje uslova u konzumiranju kulturnih proizvoda i kulturnih potreba građana koji imaju problem sa vidom.

Share.

About Author

Leave A Reply