PREDSTAVA “KAKO ŽIVOT” NA SCENI CENTRA ZA KULTURU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pozorišna predstava „Kako život“ Narodnog pozorišta iz Užica, biće izvedena večeras u sali Centra za kulturu Berane, sa početkom u 20 časova.

Predstava je rađena po tekstu Nine Mitrović, a u režiji Slavenka Saletovića i kako je najavljeno to je priča o nama, šta bi mogli biti kada se opustimo i prihvatimo život u svojoj nesavršenosti.

“Radnja se odvija u staračkom domu, a glavna junakinja predstave je Mila. Nedavno se razvela pa došla u starački dom žudeći za slobodom. U domu je Branko, dežurna tužibaba, koja medicinskoj sestri Suzani, čiji se privatni život raspada, prijavljuje druge stanare. U dom stiže Andrija Kekez čiji dolazak navodi ostale da preispitaju svoj život”, kaže se u najavi predstave.

U predstavi igraju glumci užičkog Narodnog pozorišta Slobodan Ljubičić, Divna Marić, Momčilo Murić i Ivana Pavićević – Lazić.

Obzirom da su u toku radovi na fasadi i rekonstrukciji prilaza Centra za kulturu, u salu će se ulaziti pored zida gdje je naslikan mural, koji simbolizuje  naš grad, kazala je Gorica Ćilafić, urednica kulturno umjetničkih programa u ovoj kulturnoj ustanovi.

“Što se tiče pozorišnog segmenta, u Centru za kulturu u četvrtak 18. jula možete pogledati pozorišnu predstavu “Crveni šešir”. Riječ je o pozorišnom komadu u kom igraju sjajne glumice Nada Blam i Mina Lazarević. Tekst za predstavu  napisao je Rastko Papić, režiju potpisuje Dimitrije Šašić. Prvi put ove godine održaće se Festival mladih umjetnika Crne Gore 19. i 20. jula.

Ljibitelji pozorišnih predstava imaće priliku da 20. jula, u beranskom Centru za kulturu, pogledaju i predstavu “KAPITAL”, u kojoj igraju mladi akademski glumci, pojasnila je Gorica Ćulafić.

Za sve programe u okviru manifestacije “Beransko kulturno ljeto 2019” ulaz je slobodan.

Tamara Babović / Aleksandra Vešović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply