POTVRDA ZA VRTIĆ SE MOŽE DOBITI PUTEM NOVOG SERVISA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Roditelji koji žele da upišu djecu u vrtiće, potvrde od izabranih ljekara sada mogu dobiti putem novog servisa “Potvrde o zdravstvenoj sposobnosti djece za upis u predškolske ustanove” koji je obezbijedio Fond za zdravstveno osiguranje (FZO).

Naime, više roditelja se požalilo da ne može da pridobije navedenu potvrdu zbog toga što na aplikaciji eZdravlje za tu vrstu usluge nema opcije.

Kako je direktor FZO Sead Čirgić kazao Dnevnim novinama, oni su o ovom problemu od strane Doma zdravlja Podgorica (DZPG) bili obaviješteni 22. septembra i problem je riješen u roku od dva dana.

“Obavještavamo roditelje predškolske djece da smo na osnovu zahtjeva DZPG od 22.9.2020, u okviru servisa eNaručivanje/eNaručivanjePotvrde obezbijedili novi servis “Potvrde o zdravstvenoj sposobnosti djece za upis u predškolske ustanove”. U roku od dva dana preduzeli smo sve neophodne aktivnosti i radnje u dijelu tehničke realizacije, i od danas 24.9.2020., novi servis stavili u funkciju. To znači da je ova potvrda već dostupna osiguranicima, u okviru servisa eNaručivanje, na portalu i mobilnim apikacijama platformi eZdravlje”, istakao je Čirgić.

Kako je naglasio, problem je brzo riješen, kako bi se odgovorilo izazovima aktuelne epidemiološke situacije.

“Nastojanja Fonda za zdravstveno osiguranje su između ostalog da kroz proces digitalizacije zdravstvenog sistema odgovori i izazovima aktuelne epidemiološke situacije i da kroz servise obezbijedi pristup sistemu zdravstvene zaštite bez odlaska kod ljekara, kako bi u najvećoj mogućoj mjeri smanjili broj kontakata između ljekara i pacijenata”, dodaje Čirgić.

Share.

About Author

Leave A Reply