POŠTUJTE SEBE DOVOLJNO DA BISTE ZNALI KAD TREBA DA ODETE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Postoji zaista teška stvar, to je znati kada treba izaći iz života druge osobe, da biste je mogli pretvoriti u slatku uspomenu, a ne u mržnju. Znati kako reći zbogom je umjetnost patnje, ali i učenja.

Prema studiji objavljenoj na portalu “Study.com”, glavni razlog zbog kojeg smo odlučili da odemo i da završimo vezu je osjećaj nejednakosti prisutan u vezi, gdje su različiti doprinosi svakog, i troškovi u smislu ” novac-bol ” su previsoki u odnosu na malu korist.

​​Uvijek postoji vrijeme kada treba otići, iako ne znate gdje, iako su vaša stopala bosa i vaše ruke prazne. Tek tada će vaše srce opet biti srećno.

Ljubav i patnja nikada ne bi trebalo da žive zajedno u ljubavnom odnosu. Ovo nije jasno svima, jer koncept “romantične ljubavi” čini da još uvijek vjerujete u ove lažne ideje. Ako dovoljno voliš sebe, ne dozvoli sebi da odeš u takve krajnosti…

​Kada je odlazak jedina opcija

Odnos u jednoj vezi, kao i svaki živi organizam, prolazi kroz stalne promjene. Svaka od njih ima za cilj jačanje veze i bolju spoznaju nas samih. Veza se mora nastaviti.

​Ljubav je, prije svega, izbor koji pravimo za slobodu. Međutim, mnogo puta to je glavni uzrok ljudske patnje. Da bi se izbjegla ta stanja duševnog bola, morate da znate kako da se oprostite na vrijeme, čime ćete izbjeći nastavak veoma štetnih situacija.

Ovo su glavni aspekti koji treba da se vrednuju da bi shvatili da li je “odlazak sada vaša jedina opcija”:

Procijeniti da li problem koji vas je doveo do trenutnog stanja može imati rješenje.

U trenutku krize, potrebno je da se obje strane angažuju na isti način, ili barem da svako ima taj utisak o ovom drugom. Svaka vrsta neravnoteže dovodi da samo jedan dio daje svoju energiju, svoj entuzijazam i žrtvuje se, dok drugi dio samo prima ne nudi ništa zauzvrat.

Pokušajte da projektuje svoju trenutnu situaciju u dalekoj budućnosti. Da li mislite da ćete za 10 godina biti srećni ako stvari ostanu kao što su sada?

Ukoliko se suočite sa takvim temama, ocijenite da nije moguće pronaći rješenje, moraćete da pronađete snagu da kažete zbogom, odete i zatvorite lični krug i emotivno opterećujuću bol.

Volite sebe dovoljno da znate kada da odete, samoća će uvijek biti bolja od prisustva koje se protivi vašoj sreći, vašem unutrašnjem balansu. Voljeti ne znači dati sve ni za šta, već osjetiti se dostojnim priznanja i poštovanja.

Izvor: BebaMur

Share.

About Author

Leave A Reply