POLIMSKI MUZEJ AFIRMIŠE ŽENSKO STVARALAŠTVO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kulturno – umjetnička manifestacija pod nazivom “Žensko stvaralaštvo Berana”, biće održana u ponedjeljak, 9. marta, sa početkom u 19 časova, u izložbenoj sali Polimskog muzeja.

Direktorica Polimskog muzeja Violeta Folić kazala je da je ideja za ovu izložbu nastala sredinom prošle godine, kada su kod Ministarstva kulture aplicirali za određena sredstva, koja su dobili u ne baš traženom iznosu te da je, uz to, i Opština Berane podržala ovaj projekat.

“Sredstva smo dobili za 2019. godinu, ali pošto nijesmo uspjeli da izložbu organizujemo u okviru manifestacije “Beransko kulturno ljeto”, odlučili smo da taj datum bude 8. mart, jer je najviše odgovarao ovoj temi, ovom događaju”, dodala je ona.

Folić je istakla da je cilj izložbe da na jednom mjestu okupi žene Berana koje žive ovdje ili negdje drugo, a porijeklom su iz našeg grada, a koje su ostavile traga u književnosti, slikarstvu, muzici i uopšte umjetnosti, predstavi njihov rad i stvaralaštvo i sve to sačuva od zaborava.

Na manifestaciji će se publici, među brojnim umjetnicama, predstaviti i profesorica violine u Školi za osnovno muzičko obrazovanje Berane, Dragana Popović.

“Polaskana sam što će jedna ovako divna manifestacija biti organizovana u našem gradu i veoma je lijepo kada neko, na ovakav način uvaži vaš rad. Smatram da sve umjetnice koje su pozvane i koje će biti prisutne u ponedjeljak uveče zaslužuju da budu tu i da je najteže da vas u vašem gradu prepoznaju ”, naglasila je profesorica Popović. 

Ovaj događaj je finansiran od strane Ministarstva kulture Crne GoreOpštine Berane, a organizator je Polimski muzej.

Andrija Turčinović / Romana Lalić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply